La consellera Ubasart estén la mà als representants sindicals dels funcionaris de presons

Imagen del artículo La consellera Ubasart estén la mà als representants sindicals dels funcionaris de presons

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, ha fet una crida als representants sindicals dels funcionaris de presons per retrobar espais de diàleg i normalitzar al més aviat possible la situació que s'està produint als centres penitenciaris. Ubasart ha dit que "avui he citat personalment els sindicats per escoltar-los, però encara no ha estat possible. Per això els estenc la mà per reprendre el diàleg".

La titular de Justícia ha reconegut com a legítimes les reivindicacions expressades pels sindicats, però ha recordat els efectes negatius d'impedir l'accés als treballadors dels centres penitenciaris. Ubasart ha remarcat que "hi ha un nombre important d'interns i internes que encara no han pogut sortir de la cel·la des d'ahir: això pot provocar una tensió important i suposa un risc per als i les treballadores que estan desenvolupant el servei."

La consellera també ha subratllat que en un any i mig el Departament ha fet una "mobilització històrica de recursos: tenim prevista i aprovada la incorporació d'uns 800 treballadors al sistema d'execució penal català".

La consellera que ha comparegut avui en roda de premsa, acompanyada del secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, ha dit que "estem davant d'uns fets molt greus que mereixen una condemna rotunda", i ha expressat "el condol a la família i amistats de la víctima". També ha fet arribar el seu escalf i el del conjunt del govern cap als companys de feina i als treballadors i treballadores penitenciaries.

Gemma Ubasart ha anunciat que el Govern es personarà en el procediment judicial i que compareixerà al Parlament per donar explicacions.

La consellera ha demanat prudència sobre les informacions amb relació als fets i ha recordat que hi ha oberta una investigació policial i judicial al respecte. També ha anunciat que ha demanat a la direcció general d'Afers Penitenciaris que elabori un informe arran de la investigació interna.

Per la seva banda, el secretari Calderó s'ha sumat a l'agraïment de la consellera als funcionaris i ha posat "en valor la feina de tots els treballadors de l'àmbit penitenciari que fan una feina que moltes vegades no és prou reconeguda."


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15788 {"title":"La consellera Ubasart estén la mà als representants sindicals dels funcionaris de presons","published_date":"2024-03-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/15\/19\/20\/eb729c2f-1568-425b-a4ec-02e3a7dc213f.jpeg","id":"15788"} catalunya Gemma Ubasart i González,Justícia, Drets i Memòria https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-15/15788-consellera-ubasart-esten-ma-als-representants-sindicals-funcionaris-presons https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.