Jornada de portes obertes en infraestructures vinculades al cicle de l'aigua i a la meteorologia

La Generalitat organitza visites a estacions de potabilització d'aigua i de dessalinització, depuradores, plantes de regeneració i també estacions, radars i altres equipaments meteorològics per celebrar el Dia Mundial de l'Aigua (22 de març) i del Dia Meteorològic Mundial (23 de març)

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb dues de les unitats que en depenen, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l'Ens d'Abastament Ter-Llobregat (ATL) i el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), promouen enguany una celebració conjunta del Dia Mundial de l'Aigua (22 de març) i del Dia Meteorològic Mundial (23 de març), en un context marcat per la sequera i l'emergència climàtica. Per tal de centrar l'atenció en el valor essencial de l'aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics, el dissabte, dia 23 de març, tindrà lloc una jornada de portes obertes en diverses infraestructures vinculades al cicle de l'aigua i també a la meteorologia.

Imagen del artículo Jornada de portes obertes en infraestructures vinculades al cicle de l'aigua i a la meteorologia


Aquell dia es podran visitar 21 instal·lacions de tot Catalunya (8 a la demarcació de Barcelona, 4 de la Catalunya Central, 2 de l'Ebre, 4 de Girona, 2 de Lleida i 1 de l'Alt Pirineu i Aran), entre estacions de potabilització d'aigua i de dessalinització, depuradores, plantes de regeneració, i també estacions, radars i altres equipaments meteorològics. En concret, hi haurà portes obertes a les depuradores de Rubí, Solsona, Sant Fruitós de Bages, Almenar, Torres de Segre, Pont de Suert, Blanes, Empuriabrava, Santa Maria de Palautordera, Montornès del Vallès, i Castellar del Vallès; les potabilitzadores de l'Ampolla i Cardedeu; les dessalinitzadores del Prat de Llobregat i Blanes; la depuradora i estació de regeneració del Prat de Llobregat; l'estació meteorològica de Viladrau; el radar i estació meteorològica de la Panadella; el radar de Tivissa i l'Observatori Fabra, de Barcelona. En algunes de les instal·lacions, coneguts meteoròlegs i meteoròlogues, com són Dani Ramírez, Eloi, Cordomí, Francesc Mauri, Mònica Usart, Gemma Puig i Tomàs Molina, faran l'acompanyament a les persones que les visitin. Les visites són gratuïtes però cal apuntar-se prèviament a través de la pàgina web laiguanocaudelcel.cat.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració d'altres administracions, operadors i entitats vinculades a la gestió de l'aigua i la meteorologia, com ara l'Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consorci d'Aigües Costa Brava Girona; el Consorci d'Aigües de Tarragona, el Consorci Besòs Tordera, MMBS - Aigües de Manresa, l'Observatori Fabra i la Diputació de Barcelona.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15772 {"title":"Jornada de portes obertes en infraestructures vinculades al cicle de l'aigua i a la meteorologia","published_date":"2024-03-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/15\/14\/30\/50133c38-cbb1-42d1-ae1c-a64573c4664b.jpg","id":"15772"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-15/15772-jornada-portes-obertes-infraestructures-vinculades-cicle-aigua-meteorologia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.