Territori incorpora 9 autobusos als corredors del Garraf i Costa Daurada

Imagen del artículo Territori incorpora 9 autobusos als corredors del Garraf i Costa Daurada

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

• Quatre dels busos s'incorporen a les línies exprés que uneixen Vilanova i la Geltrú amb Barcelona • Els altres cinc donaran servei a la línia Costa Daurada-Barcelona Aeroport-Barcelona • La inversió total ha estat de 2,5 MEUR • Són vehicles amb la normativa que garanteix la màxima limitació de les emissions contaminants

El Departament de Territori, a través de l'operador Grup Plana, ha incorporat 9 autobusos als corredors del Garraf i de la Costa Daurada. Es tracta de vehicles nous que segueixen la normativa Euro 6e, que garanteix la màxima limitació de les emissions contaminants, amb una reducció dels òxids nitrosos del 80% i de les partícules contaminants del 66%. Els vehicles entraran en funcionament aquest mateix divendres. Són també busos amb sistemes de seguretat d'última generació, amb frenada d'emergència, assistent de manteniment de carril i estructura reforçada per a més resistència.

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha recordat durant l'acte de presentació que aquests autobusos suposaran "una millora en la qualitat del recorregut, en l'augment de la capacitat de viatgers, en la comoditat i en l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda". La consellera ha recordat que "el Govern ha incrementat la inversió per aconseguir més i millor transport públic i per a garantir els drets bàsics de la mobilitat i l'accessibilitat dels ciutadans, visquin on visquin". Capella, però, ha lamentat que els pressupostos no s'hagin pogut aprovar: "Hi havia 154,2 milions d'euros previstos per al transport públic, i no els podrem injectar".

Quatre dels autobusos reforçaran principalment les línies exprés e15.1 i e15.2, que són les que uneixen Vilanova i la Geltrú amb Barcelona, tot i que de forma puntual també donaran servei a les línies e14 i e16, que són les que uneixen, respectivament, Sant Pere de Ribes i Sitges amb Barcelona.

Són vehicles amb 63 places per a passatgers asseguts i 28 de peu. Es tracta d'un 15% més de capacitat que els busos que estan donant servei a aquest corredor. Compten amb una plataforma elevadora per a facilitar l'accés a persones amb mobilitat reduïda. Els quatre vehicles han tingut un cost total d'1 MEUR, 250.000 € per bus. Les línies que uneixen Vilanova i Barcelona van transportar al 2023 un total d'1.993.917 passatgers, una xifra lleugerament superior als 1.902.282 passatgers registrats al 2022.

Els altres 5 autobusos substitueixen part de la flota que està donant servei a la línia Costa Daurada-Aeroport de Barcelona- Barcelona. Es tracta de vehicles per a fer recorreguts llargs amb capacitat per a 60 places, totes per a passatgers asseguts. Són vehicles que destaquen per disposar de fins a 8 places per a persones amb mobilitat reduïda.

La inversió, en aquest cas, ha estat d'1,5 MEUR, 300.000 € per bus. Aquesta línia va transportar al 2023 un total de 530.584 viatgers. Es tracta d'un augment del 20% respecte els 441.605 viatgers registrats 2022.

El Grup Plana ha comprat 9 autobusos més que es preveu que entrin en funcionament els pròxims mesos per donar servei a la línia Costa Daurada- Aeroport de Barcelona-Barcelona i en d'altres línies de la Costa Daurada.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15769 {"title":"Territori incorpora 9 autobusos als corredors del Garraf i Costa Daurada","published_date":"2024-03-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/15\/11\/43\/42ae3910-52ba-444d-b0e1-6dc6e9d14844.jpeg","id":"15769"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-15/15769-territori-incorpora-9-autobusos-als-corredors-garraf-costa-daurada https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.