Aprovació del llibre sisè del Codi tributari de Catalunya

14/03/2024

El Govern ha aprovat el Decret legislatiu 1/2024, de 12 de març, pel qual s'aprova el llibre sisè del Codi tributari de Catalunya, que integra el text refós dels preceptes legals vigents a Catalunya en matèria de tributs cedits (DOGC núm. 9122, de 14 de març).

Amb l'aprovació d'aquest decret legislatiu, el Govern fa efectiva l'habilitació per a l'aprovació d'un text refós dels preceptes normatius que tinguin per objecte els tributs cedits, en els termes previstos a la disposició final tercera de la Llei 3/2023, del 16 de març, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2023.

El nou text pretén ordenar i sistematitzar les principals normes tributàries de rang legal relatives als tributs cedits, fins ara disperses en diverses lleis de mesures fiscals i administratives, fet que facilita el coneixement del marc jurídic a tots els actors del sistema tributari. Té caràcter obert, per poder-hi incorporar progressivament els diferents continguts normatius relatius als tributs cedits amb rang de llei que el Govern de la Generalitat aprovi, i que han de formar part del dret tributari de Catalunya.

El llibre sisè s'estructura en vuit títols, i es completa amb cinc disposicions addicionals:

  • Títol primer. Impost sobre la renda de les persones físiques.
  • Títol segon. Impost sobre el patrimoni.
  • Títol tercer. Impost sobre successions i donacions.
  • Títol quart. Impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats.
  • Títol cinquè. Tributació sobre el joc.
  • Títol sisè. Impost especial sobre determinats mitjans de transport.
  • Títol setè. Impost sobre el dipòsit de residus en dipòsits controlats, la incineració i la coincineració de residus.
  • Títol vuitè. Obligacions formals i normes d'aplicació.

Aquest decret legislatiu entra en vigor el 15 de març de 2024.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15750 {"title":"Aprovació del llibre sisè del Codi tributari de Catalunya","published_date":"2024-03-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"15750"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-14/15750-aprovacio-llibre-sise-codi-tributari-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.