El traspàs integral de Rodalies avança amb la creació de la comissió de seguiment

Es constitueix l'òrgan de suport de la comissió política del traspàs i s'aproven els set grups tècnics de treball tècnics que el faran efectiuEls grups de treball es constituiran abans d'acabar aquest mes

Imagen del artículo El traspàs integral de Rodalies avança amb la creació de la comissió de seguiment


El secretari de Mobilitat i Infraestructures del Departament de Territori, Marc Sanglas i Alcantarilla, i la secretària general de Transport Terrestre del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, Marta Serrano Balbuena, han presidit avui a Madrid la constitució de la comissió de seguiment del traspàs integral de Rodalies, un nou pas en el desplegament de l'acord entre ambdues administracions.

La comissió constituïda avui és l'òrgan de suport directe de la comissió política que es va formalitzar el 19 de febrer passat, presidida per la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, i el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente Santiago.

Així, la comissió de seguiment ha aprovat la composició i programació dels grups tècnics que, per a fer efectiu el traspàs de Rodalies, treballaran en els aspectes següents:

  1. Traspàs de l'operadora
  2. Serveis ferroviaris
  3. Pla de Rodalies
  4. Traspàs d'infraestructures
  5. Afers econòmics
  6. Afers juridicoadministratius
  7. Relacions laborals i sindicals

La Generalitat i l'Estat han acordat la creació d'un grup de treball per a tractar específicament els aspectes laborals i sindicals en el procés de formació de la nova empresa que operarà els serveis de Rodalies i del traspàs d'infraestructures i per a reforçar la participació de les persones treballadores. Els set grups de treball, que seran paritaris entre les dues administracions, es constituiran formalment abans d'acabar aquest mes de març. En aquestes primeres reunions, que seran telemàtiques, es formalitzaran els objectius i començaran a comptar els dos mesos que tindrà cadascun per a formalitzar un pla de treball.

Composició de la comissió de seguiment

Per part de la Generalitat de Catalunya, la comissió de seguiment per al traspàs integral de Rodalies formalitzada avui està formada pel secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i Alcantarilla; el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori i Gallissà, el director general d'Infraestructures i Mobilitat: David Prat i Soto; el director general d'Ifercat: Ricard Martínez i Monteagudo; el comissionat per al Traspàs Integral de Rodalies, Pere Macias i Arau; la directora general de Pressupostos del Departament d'Economia i Hisenda, Esther Pallerols i Llinàs; el director general de Coordinació Interdepartamental del Departament de Presidència, Marc Ramentol i Sintas; i un representant del Gabinet Jurídic de la Generalitat.

Pel que fa a l'Estat, en formen part, a més de la secretària general del Transport Terrestre, Marta Serrano Balbuena; el Director General del Sector Ferroviari, Carlos María Juárez Colera, i la Directora General de Transport per Carretera, Roser Obrer Marco, així com representants d'Adif i de Renfe Operadora, de l'Advocacia de l'Estat, i dels Ministeris d'Hisenda i de Política Territorial.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15748 {"title":"El traspàs integral de Rodalies avança amb la creació de la comissió de seguiment","published_date":"2024-03-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/14\/15\/37\/41c31fc0-a426-4746-9c3c-f2e60fee0de1.JPG","id":"15748"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-14/15748-traspas-integral-rodalies-avanca-creacio-comissio-seguiment https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.