Surten a licitació les obres de construcció del nou CAP Raval Nord

La construcció del nou centre d'atenció primària al barri del Raval de Barcelona tindrà un cost estimat d'11,2 milions d'euros i la previsió és que pugui entrar en funcionament l'any 2026El nou edifici comptarà amb 6 plantes i tindrà una superfície de 2.500 metres quadrats

Imagen del artículo Surten a licitació les obres de construcció del nou CAP Raval Nord


Surten a licitació les obres per a la prospecció arqueològica i construcció de l'estructura del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) Raval Nord, que estarà situat al carrer Montalegre número 4 de la ciutat de Barcelona. La primera fase de l'execució de les obres té un valor estimat de 5 milions d'euros (IVA inclòs), i el termini per a presentar les ofertes a la licitació oberta per Infraestructures de Catalunya s'acaba el proper dia 3 d'abril. La inversió total per a la construcció del nou equipament sanitari serà d'11,2 milions d'euros i la previsió es que es pugui posar en funcionament al llarg de l'any 2026.

El nou CAP tindrà una superfície aproximada de 2.500 metres quadrats i permetrà ampliar la capacitat i la qualitat assistencial amb la que actualment compta el CAP Doctor Lluís Sayé, ja que les seves dimensions actuals i el fet d'estar ubicat en un edifici protegit compliquen les reformes i ampliacions que serien necessàries.

El nou CAP es desenvoluparà en 6 plantes i tindrà dos accessos: el principal, des del pati dels tarongers i una segona entrada específica per a l'àrea d'atenció no programada des del carrer Montalegre. La nova edificació comptarà amb:

  1. 12 sales de consulta de medicina de família (2 per residents) i 2 de pediatria
  2. 12 consultes d'infermeria (2 d'elles per l'atenció pediàtrica)
  3. 2 espais / aula d'educació sanitària
  4. Àrea d'atenció no programada: 4 boxs polivalents / extraccions, 1 espai de tractament i 1 espai d'emergència / observació
  5. Àrea polivalent: 1 consulta i 1 sala de treball per a l'àrea d'odontologia, 6 consultes polivalents, 2 consultes de tocoginecologia i 2 consultes de salut mental.

Capella de la casa de la Misericòrdia

El nou CAP Raval Nord s'ubicarà a la capella de la casa de la Misericòrdia, al cor del Raval, després d'un procés treballat amb veïns i professionals que va culminar amb la cessió d'aquest espai per part de l'Ajuntament de Barcelona al Servei Català de la Salut.

La construcció d'un nou CAP en aquest espai és un projecte complex ja que s'aixecarà un nou edifici en un solar petit que s'integrarà a l'estructura de la capella existent, un edifici protegit com a bé d'interès urbanístic. A més a més cal tenir en compte l'arqueologia del solar, motiu pel qual s'ha dividit el projecte executiu en dues fases per tal que els treballs arqueològics no afectin totes les diferents etapes de l'execució de l'obra.

La proposta arquitectònica desenvolupada per Joan Nogué, Txema Onzain i Xavier Vilaregut del despatx Nogué Onzain Arquitectes SLP, planteja un edifici que s'integra a la rica complexitat del paisatge de Ciutat Vella, adoptant tonalitats anàlogues a les del seu entorn i adaptant la seva volumetria des de la Facultat de Geografia i Història fins a integrar-se amb la façana de l'Escola Vedruna. Així mateix la nova edificació també deixarà visible la cornisa i el volum absidal de la capella de la Misericòrdia vista des de la plaça dels Àngels.

A l'interior, es juxtaposaran les noves estructures amb les existents, mantenint les voltes a mocador, la coberta, l'absis i les parets on descansen els arcs, que són els elements més distintius de la nau.

Singularitat i innovació

Per tal de poder satisfer totes les necessitats d'un edifici amb usos sanitaris s'han hagut de plantejar diferents solucions innovadores, com ho és l'obertura d'un pati interior per tal de donar una bona il·luminació i ventilació a la planta soterrani.

A més a més, el projecte contempla la realització d'unes noves obertures a l'alçada de la primera planta de la façana del pati dels tarongers, que permetran resoldre la climatització de l'espai de la capella, incloses lessales d'espera. D'aquesta manera es vol construir un edifici bioclimàtic amb un funcionament de climatització passiu durant els períodes d'entretemps, que utilitzant ventilació natural així com ventiladors de sostre garantirà el confort tèrmic dels usuaris. Aquesta mesura, vol aconseguir reduir la despesa en climatització i contribuir a reduir la petjada ecològica.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15716 {"title":"Surten a licitació les obres de construcció del nou CAP Raval Nord","published_date":"2024-03-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/13\/10\/52\/39a1e60f-37fb-4e81-97c7-234a334a99af.jpg","id":"15716"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-13/15716-surten-licitacio-obres-construccio-nou-cap-raval-nord https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.