La setena edició del Festival Espurnes Barroques recorrerà 23 municipis de la Catalunya Central

El Festival Espurnes Barroques reivindica la música i el patrimoni barroc en l'entorn ruralSota el lema "goig / dolor / glòria" s'estén durant 4 caps de setmana de primaveraEs tracta d'una de les 58 iniciatives que s'han beneficiat de la nova línia d'ajuts per esdeveniments culturals en entorns agroturístics

Imagen del artículo La setena edició del Festival Espurnes Barroques recorrerà 23 municipis de la Catalunya Central

La setena edició del Festival Espurnes Barroques se celebrarà entre l'11 de maig i el 9 de juny i recorrerà un total de 23 municipis de la Catalunya Central. L'organització del festival ha presentat la programació d'enguany aquest dimarts, 12 de març, en una roda de premsa al Palau Marc. La proposta, que s'estén durant quatre caps de setmana de primavera, inclou 14 concerts, tres passejades, dues xerrades, dos dinars musicals, un taller, una performance i una instal·lació poètica sonora visual.

La presentació de la roda de premsa ha anat a càrrec del director general de Promoció Cultural i Biblioteques, Josep Vives, que ha destacat la voluntat del Govern de la Generalitat d'impulsar els circuits de les arts en viu arreu del territori per tal de descentralitzar culturalment el país i oferir nous espais d'exhibició per als nostres artistes, especialment els més joves. "La programació artística de proximitat garanteix l'exercici dels drets culturals de la ciutadania i és un factor que dinamitza el turisme, els productes agroalimentaris de qualitat i dona noves oportunitats de contractació als nostres artistes".

Per la seva banda, el director i president de la Fundació Espurnes Barroques, Josep Barcons i Jaume Badia, han explicat amb profunditat el contingut de la programació. Entre els concerts i les activitats socioeducatives, el festival recorrerà 23 municipis de la Catalunya Central. Aquests pertanyen a 6 comarques, ja que al Solsonès, Bages, Anoia i Segarra de cada edició, enguany s'hi incorporen la Noguera i el Berguedà. En la presentació també han remarcat que el festival continua fent una aposta decidida pel talent local i jove, però continua atent a la dimensió internacional, propiciant la presència de conjunts de referència.

El Festival Espurnes Barroques és una de les iniciatives que s'han beneficiat de la nova línia d'ajuts per esdeveniments culturals en entorns agroturístics, impulsada pels Departaments de Cultura, Empresa i Treball, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Aquesta nova línia de subvenció ha permès promoure una seixantena de projectes culturals relacionats amb el producte local i el turisme de proximitat a tot Catalunya. Amb una dotació de 3,3 milions d'euros, l'objectiu de la línia és donar suport a esdeveniments culturals que fomentin el producte agroalimentari local i el turisme de proximitat. Amb aquest ajut, Espurnes Barroques amplia el nombre d'espectacles que configuren el festival arreu del territori.

Música i patrimoni barroc per promocionar l'entorn rural

El Festival Espurnes Barroques va néixer l'any 2018 en la commemoració del 20è aniversari d'uns incendis que van calcinar prop de 30.000 ha. a les comarques del Bages, Solsonès, Segarra i l'Alta Anoia. La iniciativa se centra a programar música barroca en entorn barroc i amb gastronomia barroca, amb propostes musicals d'alta qualitat, en municipis de la Catalunya Central, afavorint el seu llegat barroc i el seu paisatge singular. El festival pretén posar al mapa més de 30 municipis que han preservat un important llegat barroc a la Catalunya Central.

Sota el lema "goig / dolor / glòria"

El fil narratiu de la programació és a partir de les 'Sonates del Rosari' de Heinrich Biber, sota el lema "goig / dolor / glòria". D'acord amb cada un d'aquests conceptes, cada cap de setmana hi haurà un jove violinista com a protagonista que desgranarà cada un dels cicles de la integral de les sonates de Biber. Tots aquests concerts dedicats al Rosari tindran lloc a davant de retaules del Roser (Salelles, Correà i Matamargó) i, per tant, permetran recórrer cinc joies del patrimoni barroc català. Per la seva banda, el cartell del festival, protagonitzat per la jove soprano Alexandra Nowakowski (que actuarà al costat de l'Orquestra del Miracle), aludeix a aquesta dimensió de Rosari des d'una òptica fresca i suggeridora, amb una clara picada d'ullet a l'icònic cartell d'American Beauty, entenent que un rosari és, literalment, un camp de roses.

Descobreix tota la programació aquí



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15707 {"title":"La setena edició del Festival Espurnes Barroques recorrerà 23 municipis de la Catalunya Central","published_date":"2024-03-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/12\/13\/49\/18855d31-2d04-4a0d-a7cb-e92d8ad918a6.jpg","id":"15707"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-12/15707-setena-edicio-festival-espurnes-barroques-recorrera-23-municipis-catalunya-central https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.