Les nevades més importants de la temporada deixen gruixos que superen els 90 cm a les estacions d'FGC Turisme

●Gràcies a les nevades registrades, les estacions de muntanya d'FGC Turisme podran obrir bona part del seu domini esquiable i asseguren una Setmana Santa amb molt bones condicions.●Boí Taüll ha sumat 90 cm de nevada i Port Ainé i Espot Esquí han rebut fins a 80 cm de neu nova. Vall de Núria i Vallter han registrat 50 cm per 40 cm de La Molina.●El personal de les estacions està treballant per assegurar l'àrea esquiable i minimitzar el perill d'allaus, condicionar els traçats i obrir el nombre màxim de kms esquiables de cara als propers dies fins a final de la temporada, prevista l'1 d'abril.

Imagen del artículo Les nevades més importants de la temporada deixen gruixos que superen els 90 cm a les estacions d'FGC Turisme

L'hivern ha tornat amb força i molta alegria a les sis estacions de muntanya d'FGC Turisme. Les baixes temperatures i les precipitacions en forma de neu registrades des de divendres 8 a diumenge 10 de març s'han traduït en una millora molt considerable de condicions per a la pràctica de l'esquí i el surf de neu al conjunt dels equipaments turístics de Ferrocarrils.

Una excel·lent notícia tant a nivell de les reserves d'aigua de les conques internes del país com des del punt de vista turístic. Aquest darrer episodi de nevades podria permetre a algunes de les estacions del grup obrir el 100% del seu domini esquiable els propers dies un cop estigui el perímetre assegurat del perill d'allaus i les pistes hagin estat preparades.

Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça, i Port Ainé i Espot Esquí, al Pallars Sobirà, han estat les estacions més afavorides per la borrasca de sud. Boí Taüll ha sumat fins a 90 cm de neu acumulada en gairebé tres dies de nevades i als punts més alts de l'estació els gruixos arriben als 240 cms. Port Ainé i Espot han registrat 80 cm.

En aquestes estacions del Pirineu de Lleida, els equips de pistes treballaven des del primer moment en el condicionament dels traçats i especialment en minimitzar el perill d'allaus, ja que amb els gruixos registrats és important assegurar l'àrea esquiable de l'estació.

L'estació més optimista era Port Ainé, on els seus responsables informaven que avui diumenge 10 de març la previsió era tenir obert el domini al 99% i arribar al total de quilòmetres esquiables al llarg de la setmana, quan s'hagi pogut treballar adequadament la neu. Per tant, 25 pistes que donen accés a 27 km esquiables. A Boí Taüll també s'augmentarà el domini esquiable fins a superar els 40 km de traçats oberts. De la mateixa manera, Espot treballa per arribar el dilluns 11 al seu sostre de 25 km de pistes en funcionament i per tant amb la totalitat de traçats oberts.

Pel que fa a les estacions del Pirineu oriental, La Molina ha rebut fins a 40 cm de neu nova que permetran augmentar considerablement l'oferta de pistes obertes, arribant al 80% de l'estació, i superant els 50 km de traçats fresats i abalisats, corresponents a 51 pistes.

Amb la nevada es garanteix la connexió amb Masella i el Telecabina Cadí Moixeró queda obert ja de manera ininterrompuda. Hi hauran obertes les zones Central, Torrent, Debutants, Alabau i Tosa. També es mantindran en funcionament el Fun Park i l'Slalom Nissan X-Trail un cop els equips puguin condicionar-los després dels gruixos acumulats.

Per la seva banda, Vall de Núria, amb 50 cm de neu nova, ja treballa per obrir el 100% del domini esquiable i té el Parc Lúdic a ple rendiment. A Vallter, amb la nevada de 50 cm s'amplia el domini esquiable amb les zones del Bac, Xemeneies i Xalet, que juntament amb la zona del Clot, que ja estava oberta, permetrà arribar al 100% a l'estació la vall de Camprodon.

En aquest enllaç trobareu imatges actualitzades sobre l'estat de les estacions d'FGC.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15677 {"title":"Les nevades més importants de la temporada deixen gruixos que superen els 90 cm a les estacions d'FGC Turisme","published_date":"2024-03-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/10\/13\/10\/5ca608f3-948c-436b-9892-2be05199910d.jpg","id":"15677"} catalunya Ferrocarrils,Toni Segarra https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-10/15677-nevades-mes-importants-temporada-deixen-gruixos-superen-90-cm-estacions-fgc-turisme https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.