Els jutjats de la Seu estrenen una nova sala d'espera per millorar l'acompanyament i atenció a les víctimes

El de la Seu és el primer edifici judicial de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran que incorpora aquesta sala d'espera; properament el seguiran Vielha e Mijaran i Puigcerdà.Tot i que la sala és per a tot tipus de víctimes, està especialment dissenyada per a víctimes de violències masclistes.L'obra s'emmarca en el Pla d'Adequació i Millora d'Espais i Usos per a l'Atenció a la Víctima, impulsat pel Departament de Justícia, Drets i Memòria.Replica un prototip que es reproduirà en 46 edificis judicials de Catalunya abans de l'estiu de 2025, i que s'ha dissenyat amb perspectiva feminista.

Imagen del artículo Els jutjats de la Seu estrenen una nova sala d'espera per millorar l'acompanyament i atenció a les víctimes

L'edifici judicial de la Seu ja té a punt una nova sala d'espera que permetrà millorar l'atenció i l'acompanyament a les víctimes, especialment a les víctimes de violència masclista i els seus fills i filles. L'actuació s'emmarca en el Pla d'Adequació i Millora d'Espais i Usos per l'Atenció a la Víctima, impulsat pel Departament de Justícia, Drets i Memòria arreu de Catalunya.

Entre d'altres, aquest Pla té l'objectiu de garantir que tots els edificis judicials on s'atenen i gestionen situacions de violència contra les dones disposin d'espais òptims i d'una sala d'espera específica per a les víctimes, amb característiques ambientals, funcionals i decoratives homogènies.

El CIRE, a càrrec de l'execució i adequació

Per a les sales de víctimes s'ha dissenyat un prototip únic, que inclou les característiques d'il·luminació, revestiments -pintura, vinils i sostre- i treballs de fusteria -mobiliari i panells de revestiment. Aquest prototip l'està executant i adaptant el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), empresa pública del Departament de Justícia, Drets i Memòria que té per objectiu donar segones oportunitats a les persones privades de llibertat a través de la formació i el treball.

Tal com preveu el Pla, el prototip de sala es reproduirà a un total de 46 edificis judicials de tot Catalunya. La sala ja està disponible en 9 edificis judicials (Cornellà, Mataró, Esplugues, Amposta, Reus, el Vendrell, Lleida, Balaguer, i la Seu d'Urgell), i en els 39 restants estarà enllestida abans de l'estiu de 2025.

Properament: Vielha e Mijaran i Puigcerdà

A la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, el jutjat de la Seu ha estat el primer en què s'ha habilitat una sala de víctimes. Properament el seguiran les seus dels partits judicials de Vielha e Mijaran i Puigcerdà. En tots dos casos, s'adequaran sales que en aquests moments són polivalents.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15672 {"title":"Els jutjats de la Seu estrenen una nova sala d'espera per millorar l'acompanyament i atenció a les víctimes","published_date":"2024-03-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/07\/17\/22\/0b90b3ef-2e4f-447a-8221-15d58486fc18.png","id":"15672"} catalunya Delegació a l'Alt Pirineu i Aran,Josep Castells Farré https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-10/15672-jutjats-seu-estrenen-nova-sala-espera-millorar-acompanyament-atencio-victimes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.