La consellera Serret reivindica l'acció exterior del món local a una vintena de mitjans locals i comarcals

La titular d'Exteriors ha publicat l'article d'opinió "L'acció exterior catalana comença al món local" a diferents mitjans locals i comarcals de tot el paísSerret explica que la internacionalització del país també passa per l'acció exterior que fa el món local, i que el Govern la promou al màxim

Imagen del artículo La consellera Serret reivindica l'acció exterior del món local a una vintena de mitjans locals i comarcals


La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha reivindicat l'acció exterior del món local a través d'un article d'opinió que han recollit una vintena de capçaleres locals i comarcals de Catalunya.

"A Catalunya tenim una societat històricament oberta al món, i avui ho és més que mai", així comença la consellera la seva reflexió sobre la contribució dels pobles i ciutats a la internacionalització de Catalunya, i incideix especialment en la utilitat del catàleg de serveis que el Govern ha posat a disposició d'aquestes administracions. "Perquè els pobles i ciutats de Catalunya siguin presents al món, el Govern hem posat en marxa un catàleg de serveis per contribuir a la seva internacionalització. Els serveis van des de l'acompanyament davant les institucions europees fins al suport en la cooperació al desenvolupament, una política de país impulsada per moltes entitats a tot el territori", explica Serret.

L'article deixa constància de l'esperit europeista del Govern i destaca "la font d'oportunitats" que representen els fons europeus per al món local. "Aquests fons es destinen a projectes que transformen les economies locals i permeten avançar cap a una Catalunya i una Europa més verda, feminista, digital i socialment justa", apunta la consellera. En aquest sentit, Serret també assenyala la rellevància de les pròximes eleccions europees el mes de juny, no només per l'impacte que generen les polítiques europees "al nostre dia a dia", sinó també "per no deixar-nos dur per postulats simples i destructius de l'extrema dreta".

L'article d'opinió L'acció exterior catalana comença al món local es pot llegir als següents mitjans: Ebre Digital, Capgròs Mataró i Maresme, Diari de Terrassa, Segre, Grup Línia, El 9 Nou del Vallès Oriental, el 9 Nou d'Osona, Pallars Digital, Pirineus Digital, Viure als Pirineus, El Punt Avui-Girona, Regió 7, TOT Sant Cugat, el Diari de Tarragona, La Manyana i els setmanaris de l'Ebre i el 3 de vuit.

El cicle "Europa sobre el terreny"

En la mateixa línia de l'article d'opinió i amb l'objectiu d'apropar l'impacte de les accions de la Unió Europea a la ciutadania, la consellera Serret va iniciar el mes de febrer al Penedès el cicle "Europa sobre el terreny". Consisteix en diferents visites de la titular d'Exteriors a projectes finançats per fons europeus arreu del país, les quals van acompanyades de sessions sobre les oportunitats que generen aquests recursos i la seva contribució a l'hora de definir una Catalunya en una Europa socialment més justa, verda, feminista i digital.

El catàleg de serveis per al món local

Una altra de les propostes més recents i innovadores del Govern per a la internacionalització del món local és el catàleg de serveis per al món local, que es va presentar l'octubre de l'any passat a la Fira Municipàlia de Lleida. La iniciativa, liderada pel Departament d'Acció Exterior i Unió Europea, ofereix serveis d'acompanyament, suport, coordinació, assessorament, formació i finançament a projectes del món local d'àmbit internacional.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15659 {"title":"La consellera Serret reivindica l'acció exterior del món local a una vintena de mitjans locals i comarcals","published_date":"2024-03-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/08\/16\/00\/6e8b8d11-d370-4f82-94f6-6a87944bfa3e.jpg","id":"15659"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-08/15659-consellera-serret-reivindica-accio-exterior-mon-local-vintena-mitjans-locals-comarcals https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.