El concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0 premia Calamoon, NiaLafoz, Kris Mïkita i Denise com a millors propostes de moda emergent

Imagen del artículo El concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0 premia Calamoon, NiaLafoz, Kris Mïkita i Denise com a millors propostes de moda emergent

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

● Les marques guanyadores tindran un punt de comercialització i promoció a l'espai de moda sostenible del 080 Barcelona Fashion al REC.0, que tindrà lloc a Igualada del 8 a l'11 de maig● És la 5ena edició en què 080 Barcelona Fashion i el Rec.0 col·laboren per premiar els millors talents creatius en el marc de la sostenibilitat

Calamoon, NiaLafoz, Kris Mïkita i Denise són les marques guanyadores del concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0 que busca promoure el talent creatiu en el marc de la sostenibilitat. Aquest certamen és una col·laboració entre 080 Barcelona Fashion -la plataforma de moda que impulsa el Govern a través del Departament d'Empresa i Treball amb el Consorci de Comerç, Artesania i Moda- i el festival Rec.0 amb l'objectiu de donar suport i visibilitat al talent emergent.

Calamoon és la marca de la dissenyadora Elisabet Garcia Alba, que segueix la filosofia Body Neutrality i ofereix vestits de bany en talla única, adaptant-se a totes les formes corporals des de XXS fins a XXXL. El teixit reciclat, elàstic i frunzit, evoca la moda dels vuitanta amb un nou enfocament inclusiu i colorit. Confeccionats a Segur de Calafell, personalitzen peces segons necessitats per evitar excessos d'estoc i practiquen l'upcycling: reciclar sobrants de roba per crear noves peces.

NiaLafoz, nascuda el 2023 a Mataró, és la marca de moda inclusiva dissenyada per a Emma Lafoz Pérez. Les seves peces estan dissenyades per integrar persones amb discapacitat física al sistema de la moda. Per fer-ho, els seus dissenys compten amb una estructura que facilita el procés de vestir-se i desvestir-se, incloent-hi alternatives innovadores com a botons impresos en 3D.

Kris Mïkita és la marca fundada per Cristina Cañellas Estrada, especialitzada en el disseny de bosses de mà i accessoris fets de pell seguint un estil modern d'inspiració arquitectònica i minimalista. Destaca per crear dissenys exclusius de luxe, utilitzant la pell com a matèria primera, prioritzant la sostenibilitat i la qualitat.

Denise és el projecte de moda de la dissenyadora Denise Graus Cubeles, que desafia les convencions, oferint peces de roba inspirades en l'expressió de valors i els compromisos personals. Trencant barreres de gènere i edat, les seves col·leccions càpsula de producció limitada promouen el "made-to-order" en línia (creació per encàrrec),per tal de generar el mínim estoc i el mínim residu. Cada peça, elaborada artesanalment en tallers locals, utilitza l'upcycling per transformar teixits oblidats en peces úniques i sostenibles.

Les quatre marques guanyadores, que s'han donat a conèixer en un acte al Centre d'Artesania de Catalunya, tindran un punt de comercialització i promoció a l'Espai 080 Barcelona Fashion dins del Rec Imperdible, l'espai de marques de moda sostenible del Rec.0, del 8 a l'11 de maig, a Igualada. Al Rec Imperdible s'hi concentraran una vintena de marques que aposten per la producció de proximitat, treballen amb materials respectuosos amb el medi ambient, i desenvolupen una activitat responsable amb l'entorn social, econòmic i territorial.

El jurat del concurs que ha valorat les diferents candidatures l'han format Marta Coca Ortiga, directora del 080 Barcelona Fashion;Marina Iglesias Valls, cofundadora de Recstores; Ari Rovira Lorente, consultora, docent i investigadora en disseny i sostenibilitat, especialitzada en el sector de la moda; Sònia Flotats Álvarez, periodista especialitzada en moda sostenible i circular, sòcia fundadora de Moda Sostenible Barcelona; i Dominika Niczyporuk dissenyadora i creadora de la marca IKA.

Rec.0 | Experimental Stores és un festival de pop-up stores de moda. Combina les vendes d'estocs d'un centenar de marques de moda amb la gastronomia, activitats culturals i música en directe en un escenari industrial únic: el barri del Rec d'Igualada.


Segueix-nos a les xarxes socials___________________________

Facebook 080 Barcelona Fashion: https://www.facebook.com/080BcnFashion

Twitter 080 Barcelona Fashion: https://twitter.com/080_bcn_fashion

Instagram 080 Barcelona Fashion: https://www.instagram.com/080bcnfashion/

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15648 {"title":"El concurs 080 Barcelona Fashion \/ Rec.0 premia Calamoon, NiaLafoz, Kris Mïkita i Denise com a millors propostes de moda emergent","published_date":"2024-03-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/07\/13\/40\/01a3f12b-51c8-487a-8632-765040cf6036.jpeg","id":"15648"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-08/15648-concurs-080-barcelona-fashion-rec-0-premia-calamoon-nialafoz-kris-mikita-denise-millors-propostes-moda-emergent https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.