L'Agència Catalana de l'Aigua adjudica el projecte per a millorar la depuradora de Guissona

Els treballs serviran per a definir les actuacions per a garantir les necessitats de sanejament actuals i futuresA més, la planta millorarà el tractament actual amb la incorporació de processos per a l'eliminació del nitrogenEn l'actual cicle de planificació s'invertiran més de 7 milions d'euros per a millorar el sanejament de la Segarra

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat la redacció del projecte per ampliar i millorar el funcionament de la depuradora de Guissona, a la comarca de la Segarra, amb un pressupost de licitació superior als 125.000 euros.

Imagen del artículo L'Agència Catalana de l'Aigua adjudica el projecte per a millorar la depuradora de Guissona

Aquesta planta, en servei des de 1991, té actualment una capacitat per tractar un cabal de 2.007 m3/dia, i disposa d'un pretractament i un sistema de quatre llacunes. L'objectiu del projecte, per tant, haurà de definir les millores a la planta per adaptar-se a les necessitats de sanejament actuals i futures. També el projecte haurà de definir les millores a nivell de tractament de les aigües residuals, incorporant l'eliminació del nitrogen.

El projecte que es redacti s'haurà de concentrar en el disseny, la descripció i la valoració de les obres necessàries per dur a terme l'ampliació i remodelació de la planta, establint les noves bases de disseny en base a la població futura a tractar, i tenint en compte les dades actuals d'explotació. En el marc del projecte, que haurà d'implantar la metodologia de Modelatge d'informació de la construcció (Building Information Modelling, BIM), es durà a terme una diagnosi del funcionament de la planta actual, i d'acord amb les noves dades de disseny, s'establiran les actuacions a portar a terme per l'ampliació i remodelació de de la depuradora.

El projecte haurà de preveure que durant la fase d'obres es garanteixi el normal funcionament de la planta.

Sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 548 depuradores a Catalunya, que sanegen les aigües residuals de més del 97,1% de la població. Pel que fa a la Segarra, hi ha actualment 3 depuradores en servei que garanteixen el sanejament de prop del 78% de la comarca. En l'actual període de planificació (2022-2027), l'ACA té previst dur a terme un total de 3 actuacions per millorar sistemes de sanejament en funcionament (3,6 MEUR), com les actuacions previstes a les depuradores de Guissona i Cervera, a més de la desconnexió d'aigües blanques del sistema de Guissona, i construir nou depuradores noves (Biosca, Guarda-si-venes, Ivorra, Massoteres, Pelagalls i Sisteró, Sant Pere dels Arquells, Sant Antolí i Vilanova, Rubinat i els Hostalets, Sanaüja, Sant Ramon i Torà), amb una inversió prevista de més de 3,5 milions d'euros.

El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d'execució de la planificació.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15636 {"title":"L'Agència Catalana de l'Aigua adjudica el projecte per a millorar la depuradora de Guissona","published_date":"2024-03-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/75697-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"15636"} catalunya Agència Catalana de l'Aigua https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-07/15636-agencia-catalana-aigua-adjudica-projecte-millorar-depuradora-guissona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.