La delegació del Govern a Tarragona reivindica que Catalunya és capdavantera en la defensa dels drets sexuals i reproductius

Torredembarra acull l'acte institucional del Dia Internacional de les Dones a la vegueria de Tarragona, posant el focus en els drets sexuals i reproductius El delegat territorial del Govern, Àngel Xifré, ha destacat que "Catalunya és el primer país del món en desplegar una política universal i gratuïta de repartiment gratuït de productes menstruals reutilitzables"

El delegat territorial del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, ha reivindicat aquest dimecres el "compromís absolut del Govern de Catalunya amb les polítiques feministes per protegir, garantir i ampliar els drets de les dones i les persones LGBTI+".

El delegat, la secretària de Feminismes del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Montserrat Pineda, i la directora territorial d'Igualtat i Feminismes, Eva Ferran, han encapçalat l'acte institucional de commemoració del Dia Internacional de les Dones celebrat aquest dijous a Cal Maiam a Torredembarra, que ha comptat també amb la participació de la regidora d'Igualtat del municipi, Marga Rovira. L'acte institucional ha posat el focus en els drets sexuals i reproductius.

Imagen del artículo La delegació del Govern a Tarragona reivindica que Catalunya és capdavantera en la defensa dels drets sexuals i reproductius

El delegat del Govern ha posat en valor la tasca duta a terme per la Conselleria d'Igualtat i Feminismes des de la seva creació l'any 2021, "una conselleria que ha suposat un avenç decisiu en la lluita feminista i que ens permet impulsar polítiques pioneres que posicionen Catalunya com a capdavantera en polítiques feministes". En aquest sentit, Àngel Xifré ha destacat la campanya "La meva regla, les meves regles" dins el Pla d'Equitat Menstrual i Climateri, que ha permès impulsar accions per combatre els tabús al voltant de la menstruació i garantir-ne l'equitat amb accions com la iniciada aquesta setmana amb el repartiment gratuït de kits menstruals reutilitzables a les farmàcies. "Catalunya és el primer país del món en desplegar una política universal i gratuïta com aquesta".

Per la seva banda, la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda, ha realitzat una ponència sobre "L'estratègia de Drets Sexuals i Reproductius". Pineda ha afirmat que "tenim claríssim que els drets sexuals i reproductius són un element clau de la transformació feminista del país que empenyem en aliança les entitats i les institucions. I sabem que juntes som imparables."

Imagen del artículo La delegació del Govern a Tarragona reivindica que Catalunya és capdavantera en la defensa dels drets sexuals i reproductius


L'acte institucional ha comptat també amb una taula rodona sobre Drets Sexuals i Reproductius i Climateri on s'han abordat temes com l'atenció a la salut sexual de persones amb diversitat funcional, l'ajuda mútua en el dol gestacional o perinatal, la sexualitat en la primera infància i l'atenció a la salut sexual i reproductiva a persones trans. Les entitats protagonistes de la taula rodona han estat la Fundació Villablanca, l'entitat Dol d'estels, la Cooperativa Cuentropia i ASSIR Baix Camp.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15635 {"title":"La delegació del Govern a Tarragona reivindica que Catalunya és capdavantera en la defensa dels drets sexuals i reproductius","published_date":"2024-03-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/07\/13\/46\/85603dac-c19b-4fd1-bf50-849123d4c0bc.jpeg","id":"15635"} catalunya Àngel Xifré Arroyo,Delegació a Tarragona https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-07/15635-delegacio-govern-tarragona-reivindica-catalunya-capdavantera-defensa-drets-sexuals-reproductius https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.