President Aragonès: "La llei d'amnistia és el reconeixement que la repressió de l'Estat ha estat il·legítima"

El cap de l'Executiu ha assegurat que amb l'aprovació del text per part de la Comissió de Justícia del Congrés "comença el camí per acabar amb el malson de la repressió i s'obre una nova realitat basada en la llibertat de les persones i de Catalunya"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest migdia quel'aprovació de la llei d'Amnistia per part de la Comissió de Justícia del Congrés "és el reconeixement que la repressió de l'Estat ha estat il·legítima" i ha fet notar que "aquesta correcció ens dona la raó als que sempre hem defensat que estàvem davant d'una causa general motivada políticament". "Avui és un gran dia, perquè comença el camí per acabar amb la repressió", ha reblat.

Imagen del artículo President Aragonès: La llei d'amnistia és el reconeixement que la repressió de l'Estat ha estat il·legítima

En declaracions als mitjans al Parlament de Catalunya, el cap de l'Executiu ha afirmat que l'aprovació d'aquest text legislatiu "és l'inici del final d'un malson en forma de repressió, que ha suposat presó, que suposa exili i l'amenaça sobre centenars de persones de presó, d'inhabilitació o de la ruïna econòmica per a les seves famílies".

Pere Aragonès, que ha expressat el seu agraïment a tots els grups parlamentaris que han donat suport a l'aprovació d'aquesta llei a la Comissió, ha fet notar que "el meu pensament és per totes les persones que avui se senten més alleujades, per tots aquells que ja tenen ganes d'abraçar els seus amics, els seus companys, els seus familiars, a casa seva, a Catalunya". "El meu pensament és també per tots aquells que patien sobre el seu futur, un futur que podia estar entre reixes a causa de la repressió política", ha conclòs.

El president també ha fet notar que "aquest acord és una mala notícia per a aquells que, des de l'Audiència Nacional o el Tribunal Suprem, es decideixen a fer política amb el Codi Penal". I ha remarcat que "la política es fa amb els vots i els parlaments; el Codi Penal s'aplica per a altres coses".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15630 {"title":"President Aragonès: \"La llei d'amnistia és el reconeixement que la repressió de l'Estat ha estat il·legítima\"","published_date":"2024-03-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/07\/14\/49\/62efb9bd-1301-4968-91c1-a0526bf61758.jpg","id":"15630"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-07/15630-president-aragones-llei-amnistia-reconeixement-repressio-estat-il-legitima https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.