Balanç satisfactori del primer any del Comitè de Direccions d'Infermeria al Camp de Tarragona

La totalitat de direccions convocants consideren profitosa la creació d'un espai de treball i reflexió conjunt amb la Regió Sanitària, pioner al paísDe periodicitat mensual, les reunions han servit ja per reforçar el paper del col·lectiu en la presa de decisions

Imagen del artículo Balanç satisfactori del primer any del Comitè de Direccions d'Infermeria al Camp de Tarragona

El conjunt de direccions d'Infermeria de la Regió Sanitària Camp de Tarragona valora positivament la creació d'un espai de reflexió i anàlisi comú amb la gerència territorial. Aquest ja és una realitat des de principis del 2023 i amb la instauració del primer Comitè de Direccions d'Infermeria de la RSCT. Fins aleshores, no existia cap òrgan de comunicació directa entre la gerència i el col·lectiu.

Les finalitats del comitè són reforçar el flux informatiu i el grau de col·laboració per incorporar la visió de les infermeres en els mecanismes de presa de decisions relacionades amb la planificació de la salut. Això permet explorar estratègies, futures accions a desplegar i incloure la Infermeria en el desenvolupament de projectes.

Per fer-ho efectiu, es produeixen reunions mensuals com a espai obertbidireccional on s'exploren línies estratègiques del Departament de Salut i es plantegen sessions monogràfiques amb experts de diferents àmbits de la salut. Entre les temàtiques tractades hi ha la gestió i compra de serveis, la Farmàcia, les llistes d'espera, les cures i la campanya de vacunació. D'altra banda, el comitè vehicula qüestions projectades pel col·lectiu d'Infermeria. Per incidir-hi, conèixer l'opinió i les seves preocupacions, la RSCT va proporcionar una enquesta als comandaments intermedis del territori.

La gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Imma Grau, que és diplomada en Infermeria i antiga directora d'Infermeria i Serveis Assistencials de l'Hospital Sant Joan de Reus, valora el primer any de comitè: "hem aconseguit informar la Infermeria de la nostra tasca i incloure-la en les projeccions de planificació de futur. L'arrelament del Comitè de Direccions és un pas endavant per implicar les infermeres en la gestió, sense intermediaris, de la salut territorial. Tenen el nostre suport i les necessitem".

Aposta pionera que s'estén

El Comitè de Direccions d'infermeria respon a una antiga reivindicació del sector: rebre informació i opinar sobre tot allò que afecta la Regió Sanitària. Des de la Direcció de Cures del Departament s'està impulsant ja la creació de l'eina a altres regions i després de la pionera experiència de la RSCT.

Properament, es realitzarà una jornada amb les responsables d'Infermeria on s'exposaran els resultats obtinguts en l'enquesta. També es presentarà el Pla d'acció de la professió infermera 2024-2025 a càrrec de la Dra. Carme Planas, directora de Cures Infermeres del Sistema Nacional de Salut.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15612 {"title":"Balanç satisfactori del primer any del Comitè de Direccions d'Infermeria al Camp de Tarragona","published_date":"2024-03-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/75446-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"15612"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-06/15612-balanc-satisfactori-any-comite-direccions-infermeria-camp-tarragona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.