El Grup Impulsor de Mesures de Millores Educatives lliura a la consellera el document de propostes d'actuació per a millorar el sistema educatiu

L'informe proposa sis línies d'acció que es concreten en 154 mesurestant per al curs que ve com a mitjà i llarg terminiLa consellera d'Educació ha agraït al Grup Impulsor la tasca duta a terme i es compromet a estudiar el document i fer-ne retorn en les properes setmanes

Imagen del artículo El Grup Impulsor de Mesures de Millores Educatives lliura a la consellera el document de propostes d'actuació per a millorar el sistema educatiu


Els membres del Grup Impulsor de Mesures de Millores Educatives han lliurat aquest migdia a la consellera d'Educació, Anna Simó Castelló, el document amb les propostes d'actuacions fruit de les jornades de treball dels darrers mesos.


El coordinador tècnic del Grup Impulsor i president del Consell d'Educació de Catalunya, Jesús Vinyes, ha lliurat l'informe a la consellera, on es recullen totes les aportacions dels 18 experts de l'àmbit educatiu que, per encàrrec del president de la Generalitat, Pere Aragonès, han proposat mesures per a la millora del sistema educatiu.


Jesús Vinyes ha destacat que "la voluntat no és oferir receptes màgiques, hem volgut recollir les propostes però sabent que en educació cap acció té uns resultats immediats. Hem mirat que les mesures siguin viables, algunes necessitaran de més temps, però totes són possibles".


L'informe proposa sis línies d'acció que es concreten en 52 actuacions i 154 mesures. Del total de propostes, el Grup d'Impuls prioritza 18 mesures urgents que considera que s'han de desplegar a partir del proer curs escolar 2024-2025. La resta de mesures es plantegen com a canvis estructurals a mitjà i a llarg termini.


La titular d'Educació ha recollit l'informe del grup, a qui ha agraït la tasca duta a terme per a concretar totes les mesures, i ha avançat "la predisposició total a incorporar tot el que sigui possible d'incorporar en les nostres polítiques. Perquè respectem molt la feina que aquest grup impulsor ha fet i estic convençuda que el pla que se'ns ha presentat avui representa un full de ruta de tot el que hem de construir com a societat per a millorar l'educació dels propers anys".


Anna Simó ha explicat que el Departament analitzarà les propostes i en les properes setmanes podrà concretar quines mesures podran ser d'aplicació el curs vinent. I ha recordat que els pressupostos d'Educació per aquest 2024 inclou una partida de 50 milions d'euros per al desplegament de les actuacions plantejades. Per això, ha demanat als grups parlamentaris que donin suport als pressupostos de la Generalitat per al 2024, i poder així fer possible les millores necessàries en l'àmbit educatiu: "El Govern i el Departament d'Educació ens comprometem a aplicar ja mesures urgents les que tinguin més impacte sobre l'alumnat i el sistema educatiu i siguin viables més a curt termini, amb els 50 milions que hi ha previstos als pressupostos, però necessitem que s'aprovin aquests pressupostos".


Les línies d'acció que proposa el Grup Impulsor són les següents:


  1. -Avançar en l'equitat, la inclusió i l'acompanyament a l'alumnat.
  2. -Focalitzar l'acció docent en l'enfocament competencial dels aprenentatges fonamentals i essencials de cada etapa educativa.
  3. -Assegurar les condicions de benestar de tots els membres de la comunitat educativa.
  4. -Actualitzar i millorar la formació inicial dels docents, la incorporació al sistema educatiu i oferir-los formació permanent de qualitat.
  5. -Reforçar, donar suport, confiança i estabilitat als centres educatius.
  6. -Dotar al sistema d'estabilitat normativa i econòmica, i de mecanismes de presa de decisions fonamentats en dades.


Al mateix temps, el Grup ha definit un total de 18 mesures prioritàries que considera que cal desplegar a partir del curs que ve, com ara promoure un pacte nacional per a la inclusió i l'equitat; identificar els aprenentatges bàsics per a cada cicle de l'etapa obligatòria; incrementar les Aules d'Acollida; i crear un sistema d'incentius per a l'estabilització dels equips dels centres, entre d'altres.


*Es pot consultar el document complert de propostes del Grup Impulsor de Mesures de Millores Educatives en l'enllaç següent: https://educacio.gencat.cat/web/.content/home/departament/publicacions/mesures-millorar-educacio-catalunya-grup-impulsor.pdf


6 de març de 2024

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15608 {"title":"El Grup Impulsor de Mesures de Millores Educatives lliura a la consellera el document de propostes d'actuació per a millorar el sistema educatiu","published_date":"2024-03-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/06\/13\/29\/8c00fd7b-a311-4164-89f5-dad1bf815558.jpeg","id":"15608"} catalunya Anna Simó i Castelló,Educació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-06/15608-grup-impulsor-mesures-millores-educatives-lliura-consellera-document-propostes-actuacio-millorar-sistema-educatiu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.