Serret comparteix a Estocolm la gestió de la sequera per part del Govern

S'ha reunit amb l'Associació Mundial per a l'Aigua, una xarxa internacional que intercanvia bones pràctiques en la gestió sostenible dels recursos hídricsLa consellera també els ha explicat la iniciativa de la macroregió mediterrània com a proposta per fer front a l'emergència climàtica a la regió mediterrània

Imagen del artículo Serret comparteix a Estocolm la gestió de la sequera per part del Govern


Segon i últim dia del viatge institucional de la consellera Meritxell Serret i Aleu a Suècia. La consellera ha mantingut aquest matí una reunió amb el director executiu de l'Associació Mundial per a l'Aigua, Alan AtKisson, per intercanviar i consolidar coneixements i experiències en el sector de l'aigua.

Concretament, Serret ha compartit la gestió que està fent el Govern de l'episodi de sequera que viu Catalunya i la planificació per a posteriors episodis que puguin venir. AtKisson i Serret han constatat la importància de la col·laboració multinivell per optimitzar l'ús de l'aigua i anticipar futures situacions de sequera. "Hem de treballar a escala europea, a escala mundial i global per afrontar els reptes comuns, com l'impacte de la crisi climàtica al Mediterrani", ha dit Serret en una atenció als mitjans de comunicació posterior a la reunió.

En aquest sentit, la consellera també ha volgut compartir la iniciativa de la macroregió mediterrània, el projecte que lidera l'executiu català i que vol unir actors d'ambdues ribes per donar resposta a l'emergència climàtica: "Hem compartit bones pràctiques i la feina intensa de planificació i de treball amb els diferents actors socials i econòmics per afrontar aquest repte".

En la reunió, la titular d'Exteriors ha fet valer l'increment dels pressupostos de la Generalitat per lluitar contra la sequera i l'abastiment d'aigua. Més de 1.000 milions d'euros que permetran al Govern seguir treballant intensament per superar la sequera, "però sobretot amb la visió de futur de ser més resilients en el futur", ha assegurat la consellera.

Trobada amb la comunitat catalana resident a Estocolm

Ahir al vespre, la consellera Serret es va trobar amb la comunitat catalana resident a Estocolm en una recepció organitzada per la Delegació del Govern als Països Nòrdics i als Països Bàltics. Acompanyada de la delegada Montserrat Riba, Serret va reivindicar la importància del vot en clau catalana a les eleccions europees del proper 9 de juny, "unes eleccions en què hi ha molt en joc de cara al futur del projecte europeu en el context de la guerra d'Ucraïna", va subratllar.

El passat gener, el Govern va llançar una campanya informativa sobre els tràmits per votar des de l'estranger i intensificar la petició al Govern espanyol d'avançar cap a una simplificació dels tràmits.

Serret va aprofitar la trobada per explicar l'Estratègia Catalunya exterior 2023-2026, la primera dissenyada específicament per al mig milió de catalans que viuen fora de Catalunya. Concretament, va destacar que la Generalitat treballa en les certificacions de català per a infants amb l'objectiu que puguin acreditar el nivell de llengua tant per al seu futur professional com personal.

La consellera va tancar la recepció fent valer el potencial de la Catalunya Exterior, especialment a l'hora de "teixir aliances a l'estranger i establir un prestigi de la marca Catalunya i de la societat catalana en el seu conjunt".

En l'enllaç següent us podreu descarregar les declaracions de la consellera en la seva atenció als mitjans de comunicació: https://we.tl/t-7qK79B1rTA

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15503 {"title":"Serret comparteix a Estocolm la gestió de la sequera per part del Govern","published_date":"2024-02-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/29\/13\/35\/4ad41756-5c4a-4c66-81b3-4d96f444b7b6.jpg","id":"15503"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-29/15503-serret-comparteix-estocolm-gestio-sequera-part-govern https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.