Protecció Civil finalitza l'alerta VENTCAT per les ratxes fortes de vent al nord i a l'extrem sud del país

Imagen del artículo Protecció Civil finalitza l'alerta VENTCAT per les ratxes fortes de vent al nord i a l'extrem sud del país

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT), per les ratxes fortes de vent que han afectat ahir dimarts i avui dimecres principalment al nord i a l'extrem sud del país.

Les fortes ventades de component nord, que han superat els 90km/h, han afectat sobretot a les comarques del Pirineu, Prepirineu, Alt i Baix Empordà. A més de la costa de Girona i la zona del Pirineu, les ratxes fortes de vent s'han produït també a l'extrem sud del país, concretament a les comarques del Montsià, Baix Ebre i Baix Camp.

Algunes de les ratxes de vent màximes registrades les darreres hores han estat:

  1. Portbou (Alt Empordà): 171 km/h
  2. Pantà de Darnius-Boadella: 110.2 km/h
  3. Santuari de Queralt: 108 km/h
  4. Mas de Barberans (Montsià): 105.8 km/h
  5. Puig Sesolles: 101.9 km/h
  6. Das: 100.1 km/h

El telèfon d'emergències 112 ha rebut, fins les 18h, un total de 99 trucades per 66 incidents relacionats amb el vent, majoritàriament per risc estructural i afectacions de trànsit i obstacles. Per comarques, les que han registrat més trucades han estat del nord del país: Baix Empordà (36%), Alt Empordà (14%) i Gironès (10%).

Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 01h de la matinada i fins les 19 h d'aquesta tarda, un total de 59 avisos relacionats amb l'episodi de vent. La majoria s'han concentrat a les comarques gironines on se n'han rebut 52.

Gran part dels avisos han estat per retirar arbres o elements no estructurals de la via pública. Cap de greu.

El Servei Català de Trànsit informa que des d'ahir l'N-260 està tallada a Portbou perquè la continuació de la carretera a França (D-914) es manté tallada per vent fort.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15480 {"title":"Protecció Civil finalitza l'alerta VENTCAT per les ratxes fortes de vent al nord i a l'extrem sud del país","published_date":"2024-02-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/28\/19\/50\/8470a8fc-2230-4cd1-b1f2-4a751a809e20.png","id":"15480"} catalunya Marta Cassany,Protecció Civil https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-28/15480-proteccio-civil-finalitza-alerta-ventcat-ratxes-fortes-vent-nord-extrem-sud-pais https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.