Drets Socials presenta el projecte de la futura Residència del Sud de Sabadell a representants de l'Ajuntament i dels veïns

Tindrà un model centrat en la persona, amb 80 places residencials repartides en quatre unitats de convivència i 20 de Centre de DiaEl Departament hi destina més d'11,6 milions d'euros dels Fons Next Generation

Representants del Departament de Drets Socials s'han reunit avui amb representants de l'Ajuntament de Sabadell i dels veïns per abordar el projecte de la Residència del Sud, que construirà la Generalitat a Sabadell i que serà la primera residència de titularitat pública de la ciutat. Durant la trobada, els veïns han pogut veure com serà el nou equipament que, segons les previsions de la Generalitat, començarà a construir-se a principis de 2025. El pressupost del projecte és superior als 11,6 M€, finançats íntegrament pels fons europeus Next Generation.

A la trobada han assistit, per part de la Generalitat, la directora territorial de Drets Socials a Barcelona, Marta Masagué i Arboler; la coordinadora territorial de la Regió Social Metropolitana nord de Drets Socials, Montse Herrador Algaba, i el cap de Servei de Projectes, Obres i Equipaments, Sergi Selvi Blasco. Per part de l'Ajuntament de Sabadell hi han assistit l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; el tinent d'alcaldessa de Serveis a les Persones, Eloi Cortés; la tinenta d'alcaldessa d'Espai Urbà, Acció Territorial i Participació, Mar Molina; la regidora d'Acció Social, Laura Pineda, i la regidora d'Infància i Gent Gran, Laura Reyes.

La residència pública i centre de dia del sud de Sabadell comptarà amb 80 places residencials i 20 places de centre de dia ampliables a 30. A hores d'ara s'està redactant el projecte final, per després abordar la licitació. Tots els tràmits previs estan realitzats i també està en marxa la comissió bilateral entre l'Ajuntament i la Generalitat per anar avançant en tot el procés. Un cop iniciades les obres, a principis de l'any que ve, es calculen uns 18 mesos de construcció. Per tant estaria finalitzada durant el 2026.

Un model centrat en la persona

Les 80 places de residència estaran repartides en quatre unitats de convivència de 20 persones cadascuna, responent així a un model centrat en la persona. Cada unitat de convivència disposarà d'espais independents per garantir el dret a la privacitat i intimitat i tindran, així mateix, espais comuns (cuina-office, menjador, sala d'estar i sortida a espais exteriors), que promoguin la interacció social, facilitin les trobades i la comunicació entre els usuaris i fomentin la vida autònoma amb tasques quotidianes com cuinar, posar la rentadora o planxar, entre altres.


Imagen del artículo Drets Socials presenta el projecte de la futura Residència del Sud de Sabadell a representants de l'Ajuntament i dels veïns


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15469 {"title":"Drets Socials presenta el projecte de la futura Residència del Sud de Sabadell a representants de l'Ajuntament i dels veïns","published_date":"2024-02-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/74062-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"15469"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-28/15469-drets-socials-presenta-projecte-futura-residencia-sud-sabadell-representants-ajuntament-veins https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.