L'APDCAT analitza l'ús de l'Espai Europeu de Dades de Salut amb garanties per a la privacitat

Imagen del artículo L'APDCAT analitza l'ús de l'Espai Europeu de Dades de Salut amb garanties per a la privacitat

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha analitzat aquest dimecres, al Mobile World Congress, els nous reptes que suposa per a la protecció de dades personals l'ús de l'Espai Europeu de Dades de Salut (EHDS), una iniciativa per regular mecanismes per compartir dades de salut de forma segura, mitjançant normes, estàndards i pràctiques comunes, infraestructures i un marc de governança.

En el marc del programa Digital Health del 4YFN, l'Autoritat ha organitzat la conferència "Reptes en privacitat en l'ús de l'Espai Europeu de Dades de Salut", que ha comptat amb la participació destacada de Marit Hansen, comissionada de protecció de dades del land alemany de Schleswig-Holstein, i Meritxell Borràs, directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades. La conferència ha estat moderada pel cap de l'Assessoria Jurídica de l'APDCAT, Xavier Urios.

En la seva intervenció, la directora de l'APDCAT ha apuntat que l'Espai Europeu de Dades de Salut amplia enormement les possibilitats per crear nous productes i serveis que millorin la qualitat de vida de les persones, i ha recordat que la privacitat des del disseny és un element essencial perquè un producte o servei sigui competitiu en el mercat global.

Borràs ha defensat que cal tenir sempre present que darrere de les dades hi ha persones amb drets i llibertats, i que la privacitat des del disseny dona eines per complir millor l'objectiu de defensar-los.

Per la seva banda, la comissionada de protecció de dades del land alemany de Schleswig-Holstein ha afirmat que el tractament de dades de salut implica un alt risc i ha recordat que la regulació de protecció de dades requereix una mitigació dels riscos. En aquest sentit, Marit ha indicat la conveniència d'utilitzar l'encriptació i la pseudonimització per garantir la prevenció de la identificació per a tots els agents no autoritzats, i ha assegurat que l'anonimatzació en el context sanitari sovint no és útil. Hansen també ha fet esment dels protocols d'intercanvi de dades per interactuar amb intermediaris de dades que també podrien ser útils pel que fa als requeriments de responsabilitat proactiva i per permetre als usuaris exercir els drets respecte de les seves dades.

L'APDCAT participa del 26 al 29 de febrer a l'esdeveniment 4YFN, en el marc del Mobile World Congress, amb l'objectiu de fer pedagogia entre les empreses emergents i l'emprenedoria de la importància d'implementar la privacitat des de l'origen del disseny de productes i serveis.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15466 {"title":"L'APDCAT analitza l'ús de l'Espai Europeu de Dades de Salut amb garanties per a la privacitat","published_date":"2024-02-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/apdcat.gencat.cat\/web\/.content\/04-actualitat\/noticies\/imatges\/MWC24Conferenceb.jpg_1878336148.jpg","id":"15466"} catalunya Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-28/15466-apdcat-analitza-us-espai-europeu-dades-salut-garanties-privacitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.