Protecció Civil desactiva l'alerta del pla PROCICAT per fort onatge i manté en Alerta el pla VENTCAT

Imagen del artículo Protecció Civil desactiva l'alerta del pla PROCICAT per fort onatge i manté en Alerta el pla VENTCAT

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. El telèfon d'emergències 112 ha rebut 91 trucades per l'episodi de fort vent, la gran majoria a les comarques de Girona
  2. El risc per fort onatge i allaus ja s'ha donat per finalitzat

  3. Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per fort onatge a l'Alt i Baix Empordà; i manté en ALERTA el pla VENTCAT per fortes ventades avui sobretot a les comarques del Pirineu i Prepirineu.

    El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat de previsions de fort onatge, però amb menys probabilitat, fins la matinada de divendres a l'Alt Empordà i el Baix Empordà, principalment al nord del Cap de Creus i al cap de Begur. La direcció de l'onatge serà de component nord i hi haurà mar de fons del nord-est. Les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa).


    Continuen les ventades al Pirineu i Prepirineu

    Per avui dimecres es manté en fase d'alerta el Pla VENTCAT per les fortes ventades sobretot a les comarques del Pirineu, Prepirineu, Alt i Baix Empordà, que podran superar els 90 km/h.

    Segons l'SMC, fins a la mitjanit hi haurà vent de component nord especialment fort al Pirineu i Prepirineu i la costa de Girona. Al Pirineu el llindar d'avís se superarà sobretot a les cotes altes. D'altra banda, les comarques del Montsià, Baix Ebre i Baix Camp surten de les zones afectades segons les previsions.

    Algunes de les ratxes de vent màximes registrades les darreres hores han estat:

    1. Portbou (Alt Empordà): 164.2 km/h
    2. Pantà de Darnius-Boadella: 110.2 km/h
    3. Mas de Barberans (Montsià): 102.6 km/h
    4. Puig Sesolles: 101.9 km/h
    5. Das: 100.1 km/h


    El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins al moment 91 trucades que han generat 58 expedients. Les comarques amb més trucades són: Baix Empordà (34); Alt Empordà (11); Gironès (9) i Pla de l'Estany (8).

    Els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 41 avisos relacionats amb el fort vent sobretot a les comarques de Girona (37).

    A causa del vent, el Servei Català de trànsit ha informat que està tallada la BV-4024 al coll de pal.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15464 {"title":"Protecció Civil desactiva l'alerta del pla PROCICAT per fort onatge i manté en Alerta el pla VENTCAT","published_date":"2024-02-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/28\/13\/29\/ff12a5df-629f-497d-af56-2c71ac639c14.jpg","id":"15464"} catalunya Marta Cassany,Protecció Civil https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-28/15464-proteccio-civil-desactiva-alerta-pla-procicat-fort-onatge-mante-alerta-pla-ventcat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.