El Consorci Sanitari de Barcelona constitueix els comitès operatius de pediatria

El CSB vol optimitzar la gestió de l'atenció pediàtrica a Barcelona i impulsar el treball en xarxa dels professionals de la pediatria

Imagen del artículo El Consorci Sanitari de Barcelona constitueix els comitès operatius de pediatria

En el marc del nou model d'atenció pediàtrica en l'àmbit de l'atenció primària i comunitària impulsat pel Departament de Salut i dins del desplegament del Pla d'Atenció pediàtrica comunitària de la ciutat de Barcelona, el Consorci Sanitari de Barcelona ha constituït aquesta setmana els Comitès Operatius de Pediatria (COPED) a les quatre Àrees Integrals de Salut (AIS) de la ciutat.

Amb l'objectiu d'optimitzar la gestió de l'atenció pediàtrica a Barcelona i impulsar el treball en xarxa en l'àmbit pediàtric, els COPED volen garantir la relació entre nivells assistencials, millorar la coordinació entre proveïdors i entre els hospitals de referència pediàtrics de cada AIS (Sant Joan de Déu, Hospital Vall d'Hebron, Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar) i els equips pediàtrics de l'atenció primària en les seves àrees d'influència.

Els COPED, que sorgeixen de l'experiència dels darrers any a l'AIS Dreta amb un balanç molt satisfactori, estan conformats pels referents de pediatria de cada entitat proveïdora a l'atenció primària, els referents de pediatria de cada hospital i els responsables territorials i d'àmbit de gestió del Consorci Sanitari de Barcelona (CSB).

Jaume Estany, gerent del Consorci Sanitari de Barcelona, ha subratllat que la constitució dels COPED vol incrementar la capacitat resolutiva de l'atenció pediàtrica amb la premissa de garantir la qualitat i el contínuum assistencial. En aquest sentit, ha destacat "la importància d'establir circuits de coordinació entre tots els actors implicats en l'atenció pediàtrica per tal garantir l'equitat, la qualitat i la proximitat".

Els comitès operatius de pediatria volen servir com a punt de referència i d'atracció per als professionals de la pediatria, oferint-los la possibilitat de treballar en equips especialitats, un pla formatiu adaptat a les seves necessitats així com sessions clíniques específiques. A l'equip coordinador de cada COPED li correspondrà establir la recurrència i manera d'organitzar-se, podent constituir grups de treball i grups clínics per tal de donar resposta i adaptar-se a les necessitats que puguin sorgir a cada territori.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15459 {"title":"El Consorci Sanitari de Barcelona constitueix els comitès operatius de pediatria","published_date":"2024-02-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/28\/14\/27\/616453b5-cb35-4d1b-b84c-93c5a547b4ed.jpeg","id":"15459"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-28/15459-consorci-sanitari-barcelona-constitueix-comites-operatius-pediatria https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.