La Comissió de Protecció Civil homologa 49 plans municipals, 2 plans comarcals i 46 plans d'autoprotecció, entre ells el del Mobile World Congress

Imagen del artículo La Comissió de Protecció Civil homologa 49 plans municipals, 2 plans comarcals i 46 plans d'autoprotecció, entre ells el del Mobile World Congress

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. Entre els PAU homologats avui també destaquen el del Trambaix; els túnels de Parpers, Bracons, Oliana i Coll de Lilla; l'Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell o l'empresa Iberpotash de Súria

  2. La Comissió de Protecció Civil de la Generalitat, reunida avui dimecres, ha homologat avui 49 Plans d'Emergència Municipal (Duprocim), 46 Plans d'Autoprotecció (PAU) i dos Plans d'Assistència i Suport comarcals (PAS). La reunió ha estat presidida per la Secretària General del Departament d'Interior, Tamara Garcia i ha estat acompanyada de la directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Marta Cassany i dels subdirectors de la Direcció General de Protecció Civil; així com dels representants d'altres direccions generals i organismes que formen part del sistema de protecció civil de Catalunya.

    A la reunió de la Comissió Permanent d'avui també s'ha presentat el resum de les principals emergències que han comportat l'activació de plans de protecció civil els mesos de gener i febrer de 2024. En total, aquest 2024 s'han activat 8 alertes de plans (Neucat; Plaseqcat; procicat onatge; procicat talls carreteres, transcat i ventcat); 50 prealertes entre les quals destaquen 23 prealertes del pla FERROCAT i 8 ALEROCAT; i 131 incidents (68 del pla TRANSCAT i 53 del PLASEQTA, entre altres). 


    Homologació de plans d'emergència municipals i plans d'autoprotecció

    Avui dimecres s'han presentat 49 plans de protecció civil municipals (DUPROCIM) per homologar, dels quals 21 són de nova elaboració, 17 corresponen a actualitzacions i 11 són revisions de plans existents.

    Els plans locals que s'han homologat avui corresponen a les vegueries de:

    1. Barcelona: 11
    2. Catalunya Central: 10
    3. Girona: 7
    4. Lleida: 7
    5. Tarragona: 3
    6. Penedès: 11


    A més, s'han homologat dos plans supramunicipals d'actuació i suport (PAS) de les comarques de Lleida: Consell Comarcal de la Segarra i Consell Comarcal de les Garrigues.

    Els municipis que han homologat per primer cop, revisat o actualitzat plans són:

    1. Barcelona: Arenys de Mar, Argentona, Campins, Castellví de Rosanes, Lliçà de Munt, Palma de Cervelló, Palau-Solità i Plegamans, Sant Cugat del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Vallromanes
    2. Penedès: Canyelles, Pacs del Penedès, Sant Quintí de Mediona, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelles de Foix, Vilafranca del Penedès, Carme, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui i Banyeres del Penedès
    3. Catalunya Central: Alpens, Prats de Rei, Pujalt, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Llorenç de Morunys, Sant Mateu de Bages, Sant Sadurní d'Osormort, Sant Vicenç de Torelló, Santa Maria de Besora i Súria
    4. Girona: Biure, Borrassà, Campdevànol, Salt, Sant Julià de Ramis, Sant Miquel de Campmajor i Ventalló
    5. Lleida: Espluga Calba, Llardecans, Les Olugues, Els Omellons, Preixens, Rosselló i Sant Guim de la Plana
    6. Tarragona: La Figuera, El Rourell i Savallà del comptat


    A la reunió d'aquest dimecres també s'ha donat llum verda a 46 Plans d'Autoprotecció (PAU). Aquests plans recullen les mesures i protocols que adopten empreses, esdeveniments, administracions, edificis, etc. per fer front a les possibles emergències que poden patir en funció de la seva activitat i ubicació.

    Els 46 Plans d'Autoprotecció homologats avui s'afegeixen als 888 homologats a les anteriors reunions de la Comissió, de manera que deixen un total de 934 plans d'autoprotecció homologats.

    Per vegueries, els 46 Plans d'Autoprotecció (PAU) que s'han homologat avui pertanyen a:

    1. Barcelona: 27
    2. Camp de Tarragona: 7
    3. Catalunya Central: 5
    4. Girona: 2
    5. Alt Pirineu: 2
    6. Penedès: 1
    7. Penedès: 1
    8. Lleida: 1

    La majoria dels plans que s'han homologat avui dijous corresponen a activitats no temporals (29) i 17 corresponen a activitats temporals.

    Pel que fa a les activitats no temporals, en aquesta comissió hi ha 9 establiments amb risc químic, dels quals 6 afectats per la normativa d'accidents greus (Seveso); 2 instal·lacions amb elevada càrrega de foc; 1 explotació minera; 1 instal·lació de risc radioactiu; 2 subestacions d'alta tensió; 4 túnels de carreteres; 1 línia ferroviària de transport metropolità (Trambaix); 1 aeroport (la Seu d'Urgell); 2 edificis d'oficines; 2 hotels; 2 grans superfícies comercials; 1 port esportiu; 1 centre cultural (Ateneu les Basses de Manresa);

    Destaca l'homologació del PAU del Trambaix i del túnel del Coll de Lilla a l'A-27, així com la revisió dels PAU prèviament homologats dels túnels de Parpers (C-60), Bracons (C-37) i Oliana (C-14); de l'Aeroport Andorra - la Seu d'Urgell i de l'empresa Iberpotash de Súria. També el PAU de 6 empreses Seveso (risc químic): Apiclor de Sant Martí Sesgueioles, Brenntag Química de Granollers, Dow Chemical Terminal Marítima de Tarragona, Kao Corporation de Mollet del Vallès, Elkem de Santa Perpètua de Mogoda i Lubrizol de Sant Cugat del Vallès.

    Quant a les activitats temporals (17), es tracta de 5 esdeveniments musicals en espai delimitat (festival); 3 esdeveniments en espai delimitat (fira - en edifici); 2 esdeveniments en espai delimitat (fira aire lliure); 2 esdeveniments en espai no delimitat (festa popular); un esdeveniment musical en espai delimitat (concert - en edifici); un esdeveniment esportiu en espai no delimitat; un acte de foc; un esdeveniment musical en espai delimitat (instal·lació tancada desmuntable); i un esdeveniment musical en espai delimitat (concert - aire lliure).

    Com a activitats temporals destaquen la homologació formal del PAU del Mobile World Congress 2024 i de la Festa Major de Les Santes de Mataró (actes amb foc).

    A la Comissió d'avui també s'ha informat de 5 PAU no homologats tots ells de la vegueria de Barcelona i que corresponen a activitats no temporals, concretament a subestacions elèctriques.

    La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d'autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l'activitat, segons el cas.

    En tots aquests casos, les activitats han rebut l'informe d'avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d'autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels mesos vinents per tal que es facin les degudes correccions si l'activitat no les presenta amb caràcter immediat.



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15456 {"title":"La Comissió de Protecció Civil homologa 49 plans municipals, 2 plans comarcals i 46 plans d'autoprotecció, entre ells el del Mobile World Congress","published_date":"2024-02-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/28\/14\/50\/7fefa902-e4a3-4fd2-9d05-9de170d5ef16.jpeg","id":"15456"} catalunya Marta Cassany,Protecció Civil https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-28/15456-comissio-proteccio-civil-homologa-49-plans-municipals-2-plans-comarcals-46-plans-autoproteccio-ells-mobile-world-congress https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.