El Departament de Salut presenta l'Estratègia de suport i impuls al voluntariat en Salut per a l'horitzó 2030

Balcells confia que les 22 mesures previstes en aquesta estratègia han de permetre "enfortir la tasca del voluntariat en salut" i alhora aconseguir un voluntariat "més coordinat, protegit, format i efectiu"

Imagen del artículo El Departament de Salut presenta l'Estratègia de suport i impuls al voluntariat en Salut per a l'horitzó 2030

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha tancat aquest matí l'acte de presentació de l'Estratègia de suport i impuls al voluntariat en salut, promogut per la Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut. L'objectiu d'aquesta estratègia és enfortir i fer visible d'una manera proactiva aquest voluntariat i posar en marxa accions que contribueixin a implementar la Carta del Voluntariat en Salut de l'any 2019 (CVS19) amb visió 2030, d'una forma més efectiva.

L'estratègia consta de 8 àmbits de treball i 22 accions a l'entorn de tres eixos temàtics: el posicionament i visibilització del voluntariat en salut; el suport a la gestió i millora contínua, i la governança del voluntariat en salut. En el seu desplegament pren especial rellevància els escenaris de coproducció. En aquest sentit, la implementació d'aquesta estratègia requerirà del compromís i la corresponsabilitat de diferents actors, d'acord amb la CVS19 que reconeix el voluntariat com un valor social i de país.

Durant la cloenda de l'acte, celebrat aquest matí al Departament de Salut, el conseller Balcells ha posat en valor "el voluntariat com a reflex d'una Catalunya solidària", i "la pròpia estratègia com a marc d'actuació present i futur per a un voluntariat en salut més coordinat, protegit, format i efectiu".

La inauguració ha estat a càrrec de la secretària d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, la Dra. Carme Bertral, i del director general d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials, Xavier Godàs. Tot seguit, ha tingut lloc una ponència a càrrec del Dr. Marc Antoni Broggi, cirurgià i membre del Comitè de Bioètica de Catalunya.

L'acte també ha comptat amb una taula rodona en què s'han presentat experiències en relació a diferents àmbits en coherència amb la CVS19, on un dels aspectes innovadors és que abasta, també, l'atenció primària i comunitària i la salut mental i addicions.

També s'han visibilitzat les aliances i el treball col·laboratiu que ajuda a promoure i enfortir el voluntariat en salut per aprofitar molt millor els recursos i millorar-ne la coordinació i els seus resultats.

En l'acte hi ha participat professionals de diferents àmbits assistencials i regions sanitàries, i entitats, que han aportat el seu coneixement i experiència de la realitat del voluntariat en salut per avançar així en la seva millora.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15425 {"title":"El Departament de Salut presenta l'Estratègia de suport i impuls al voluntariat en Salut per a l'horitzó 2030","published_date":"2024-02-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/73560-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"15425"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-26/15425-departament-salut-presenta-estrategia-suport-impuls-voluntariat-salut-horitzo-2030 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.