Vicepresidenta Vilagrà: "La gestió de l'aigua des del món local és clau per mirar d'afrontar la situació de sequera que vivim"

Imagen del artículo Vicepresidenta Vilagrà: La gestió de l'aigua des del món local és clau per mirar d'afrontar la situació de sequera que vivim

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

A través del Pla especial de sequera, el Govern destinarà una inversió de 1.045 milions d'euros per activar més mecanismes de recuperació d'aigua i així pal·liar la situació de sequera Actualment, el 50% de l'aigua que s'utilitza és regenerada i dessalinitzada

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, s'ha desplaçat fins a l'Alt Camp (Camp de Tarragona) per conèixer de primera mà dos dels projectes que s'han impulsat darrerament per tal de fer front a la sequera i revertir l'escassetat d'aigua. Una visita que s'ha fet pocs dies després de l'anunci, per part del president Aragonès, d'una inversió de 1.045 milions d'euros aquest 2024 per combatre la sequera.

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta Vilagrà ha explicat que, en el darrer any i mig, des del Govern s'han activat un seguit d'infraestructures vinculades a la gestió de l'aigua "com no s'havia fet en l'última dècada". Així mateix, ha explicat que el Pla Especial de Sequera, impulsat el 2021, "ja ha donat bons resultats, com es pot veure en el fet que gairebé la meitat de l'aigua que es consumeix a l'àrea metropolitana és regenerada i dessalinitzada. Tot i així,la vicepresidenta ha assegurat que la situació "és molt crítica" i que, malgrat que el Govern "ha fet els deures per activar més mecanismes de recuperació d'aigua", és "absolutament necessari que tots sumem per trobar solucions immediates a la sequera". Unes declaracions que la vicepresidenta del Govern ha fet davant dels mitjans de comunicació després de visitar la nova Bassa de la Comunitat de Regants de Valls i la depuradora EDAR de Vallmoll, dues infraestructures claus per la zona.

Amb una capacitat d'emmagatzematge de 65 mil metres cúbics i una inversió de 3.81M d'euros, la nova Bassa de la Comunitat de Regants de Valls permetrà regar més de 300 hectàrees d'horta amb aigua regenerada. Per Vilagrà, aquesta obra va en la línia dels objectius que té el Govern "de millorar l'eficiència del consum d'aigua i posar sobre la taula aigua regenerada".

Catalunya compta amb 548 depuradores actives

Més tard, la vicepresidenta del Govern, acompanyada del director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Samuel Reyes, i la directora dels serveis territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Glòria Tibau Bosch, han visitat les instal·lacions de la depuradora EDAR de Vallmoll (Alt Camp). La planta, de tipus biològic, té una capacitat de 400 m3/dia i consisteix en un tractament de la línia d'aigua basat en un desbast, bombament, pretractament, un tanc d'homogeneïtzació, un tractament primari i un tractament biològic d'aeració perllongada.

Actualment, a Catalunya hi ha 548 depuradores actives que permeten el sanejament del 97,1% de l'aigua per la població. Pel que fa a la comarca de l'Alt Camp, hi ha 6 depuradores que garanteixen el sanejament de més del 72%.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15398 {"title":"Vicepresidenta Vilagrà: \"La gestió de l'aigua des del món local és clau per mirar d'afrontar la situació de sequera que vivim\"","published_date":"2024-02-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/73194-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"15398"} catalunya Direcció General de Comunicació,Presidencia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-23/15398-vicepresidenta-vilagra-gestio-aigua-des-mon-local-clau-mirar-afrontar-situacio-sequera-vivim https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.