Llum verda als tràmits urbanístics per ampliar el CAP Larrard i ubicar el centre de protonteràpia al Parc Sanitari Pere Virgili

El plenari de l'Ajuntament de Barcelona ha donat el vistiplau a dos plans especials que permetran millorar els serveis i l'atenció sanitària dels veïns i veïnes de Gràcia i el conjunt de la ciutatEl CAP Larrard guanyarà un espai de 370 m² on es crearan dues noves sales de consultes mèdiques i dues més d'infermeria, així com un nou box d'extraccions i una sala de grups per tasques d'educació sanitàriaEl Parc Sanitari Pere Virgili acollirà el Centre de Protonteràpia a Catalunya, una tècnica de radioteràpia externa i innovadora que s'aplica per al tractament de determinats càncers i tumors

Imagen del artículo Llum verda als tràmits urbanístics per ampliar el CAP Larrard i ubicar el centre de protonteràpia al Parc Sanitari Pere Virgili


El Plenari de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda aquest divendres a dos plans urbanístics que faran possible l'ampliació del CAP Larrard i la posada en marxa del centre de protonteràpia al Parc Sanitari Pere Virgili, al districte de Gràcia. El vistiplau a aquests dos documents, tramitats per l'Ajuntament i impulsats pel Departament de Salut, permetrà millorar els serveis i l'atenció sanitària dels veïns i veïnes de Gràcia i del conjunt de la ciutat.

D'una banda, s'ha aprovat el Pla Especial Urbanístic i de Millora urbana per a la regulació del CAP Larrard, situat al número 79 de la Travessera de Dalt, que defineix els paràmetres d'ordenació i les condicions de l'edificació per garantir i possibilitar l'ampliació del centre sanitari i, en conseqüència, millorar l'atenció sanitària a la població oferint espais adequats de treball per a tota la plantilla de professionals.

L'ampliació del CAP Larrard dona resposta a la manca d'espai arran de l'ampliació de la cartera de serveis del centre i la incorporació del CUAP Gràcia a la primera planta de l'edifici. Aquest projecte d'ampliació preveu reformar 387 m2 actualment ja construïts, i permetrà ampliar la superfície del CAP en 370 m2, arribant a un total de gairebé 3.000 m2 de superfície útil.

Així, es preveu l'ampliació en alçada d'una planta a la part de darrera de l'equipament, i l'ocupació parcial del pati existent en planta baixa. Entre els nous espais que es crearan, destaquen la creació de dues noves consultes de medicina i dues d'infermeria, així com un nou box polivalent. També es crearà una nova sala de grups per a les tasques d'educació sanitària, i s'ampliarà l'àrea administrativa amb sis despatxos, tres sales de treball i una sala polivalent.

El primer centre de protonteràpia a Catalunya

D'altra banda, també ha tirat endavant l'aprovació definitiva del Pla Especial d'ordenació del Parc Sanitari Pere Virgili (Antic Hospital Militar) de Barcelona per a la reordenació dels sòls corresponents a l'edifici Ponent-1 i el seu entorn immediat. El Pla Director d'espais del Parc Sanitari Pere Virgili contempla una reserva de 12.500 m2 per a espais d'usos hospitalaris i atenció sanitària. En el marc d'aquesta reserva, el Servei Català de la Salut té la intenció de portar a terme el Centre de Protonteràpia de Catalunya, un centre independent que donarà servei a tota la xarxa d'hospitals integrats en el sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).

El Centre de Protonteràpia s'ubicarà a l'espai de reserva denominat Edifici Ponent-1, en la zona nord-est del Parc Sanitari Pere Virgili, entre els edificis Mestral i Tramuntana. La prontoteràpia requereix d'unes instal·lacions amb unes especificitats concretes, per tant, el Pla especial d'ordenació permet que es reorganitzin les qualificacions vigents, es reordenin les condicions i paràmetres de l'edificació de l'edifici Ponent-1 i s'estableixi una nova edificació annexa anomenada edifici Búnquer, amb un sostre construïble d'aproximat de 5.600 m2.

El Centre de Protonteràpia ocuparà la planta soterrani, la planta baixa i la primera planta. A les plantes 2, 3 i 4 es traslladaran els serveis de l'EAIA, l'Hospital de Dia, l'Hospitalització a Domicili, el Programa d'Atenció Domiciliària i Equips de Suport i també s'hi ubicarà un àrea de recerca i innovació.

La incorporació dels dos aparells de protonteràpia suposarà una millora estratègica en la capacitat resolutiva del Sistema públic de salut, que emmarcat en l'àmbit de l'oncologia radioteràpica, pot assolir una projecció assistencial clau en el tractament amb radiació ionitzant, singularment i prioritàriament en el tractament en càncer infantil i adolescent, i en algunes indicacions de tumors d'adults.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15396 {"title":"Llum verda als tràmits urbanístics per ampliar el CAP Larrard i ubicar el centre de protonteràpia al Parc Sanitari Pere Virgili","published_date":"2024-02-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/73192-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"15396"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-23/15396-llum-verda-als-tramits-urbanistics-ampliar-cap-larrard-ubicar-centre-protonterapia-parc-sanitari-pere-virgili https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.