President Aragonès: "Davant l'imperialisme rus, Catalunya dona tot el suport a Ucraïna"

El cap de l'Executiu ha reiterat el suport a Ucraïna amb motiu del segon aniversari de l'inici de la guerra A l'acte han participat el cònsol general d'Ucraïna i representants de la comunitat ucraïnesa a Catalunya

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat aquest divendres el compromís de Catalunya amb Ucraïna davant la invasió russa i la guerra en aquest país. "Davant l'imperialisme rus, Catalunya dona tot el suport a Ucraïna i tot el suport a la comunitat internacional per seguir defensant els valors que ens uneixen", ha afirmat el president en un acte al Palau de la Generalitat amb motiu del segon aniversari de l'inici d'aquest conflicte.

Imagen del artículo President Aragonès: Davant l'imperialisme rus, Catalunya dona tot el suport a Ucraïna

L'acte ha comptat amb la participació del cònsol general d'Ucraïna, Vorobyov Artem, i de representants de la comunitat ucraïnesa a Catalunya, i al balcó del Palau de la Generalitat s'ha exhibit una pancarta de suport a Ucraïna amb el lema 'Catalunya amb Ucraïna. Per la pau, la llibertat i els drets humans'.

Aragonès ha afirmat que "avui defensar Ucraïna és defensar Europa" i que, per tant, el Govern de la Generalitat està al costat d'Ucraïna conjuntament amb la resta de governs i institucions europees per defensar "els valors de la pau, la solidaritat, la democràcia i la llibertat".

També ha recordat que el Govern s'ha bolcat des del primer dia de la guerra per donar suport al poble ucraïnès oferint ajuda humanitària i activant diversos mecanismes d'acollida per donar refugi a gairebé 40.000 ucraïnesos que fugien de la guerra, dels quals 25.000 viuen a Catalunya.

El cap de l'Executiu ha assenyalat que l'agressió russa contra Ucraïna significa un atac cap als valors europeus i cap als principis de la pau, els drets humans, la democràcia i la llibertat dels pobles. A més, ha criticat que "el règim de Moscou cada dia que passa mostra de forma més evident la seva cara més cruel", com s'ha vist amb les amenaces a la primera ministra d'Estònia o l'assassinat d'Aleksei Navalni.

Imagen del artículo President Aragonès: Davant l'imperialisme rus, Catalunya dona tot el suport a Ucraïna

El president de la Generalitat també ha enviat un missatge d'esperança a Ucraïna i ha assegurat que quan la guerra acabi Catalunya seguirà estant al costat d'Ucraïna per contribuir a la seva reconstrucció. "Estem convençuts que guanyarem i que el terror perpetrat per Putin no quedarà impune. Que la vulneració de drets humans que està duent a terme, tard o d'hora serà jutjada".

Per la seva banda, la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha posat en valor les actuacions de l'Executiu per donar suport a la població ucraïnesa a Catalunya i la col·laboració amb les entitats de cooperació al desenvolupament que treballen sobre el terreny. "Som un país d'acollida, hem activat tots els mecanismes per atendre amb dignitat les persones que fugen de la violència", ha dit.

La consellera també ha deixat palès que Catalunya manté el suport a les negociacions d'adhesió d'Ucraïna al projecte europeu. "Com a soci actiu de la Unió Europea, compartim el posicionament europeu envers el conflicte i donem tot el suport a les negociacions d'adhesió. D'aquí a pocs mesos també hi ha eleccions a Europa, unes eleccions que poden ser decisives i que marcaran un punt d'inflexió", ha afirmat.

Balanç de les actuacions del Govern

El Govern es va adherir el febrer de l'any passat a l'Aliança Europea de Regions i Ciutats per a la Reconstrucció d'Ucraïna, impulsada pel Comitè de les Regions, per coordinar una resposta a escala europea davant del conflicte.

En paral·lel, i en coordinació amb les administracions ucraïneses i les institucions europees, també s'ha involucrat el sector privat català en la reconstrucció del país. Concretament, l'executiu promou la participació d'empreses i entitats catalanes a l'anomenada ReBuild Ukraine, un congrés per facilitar aliances amb socis ucraïnesos i per conèixer de primera mà les necessitats de les ciutats i les regions ucraïneses afectades pel conflicte.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15383 {"title":"President Aragonès: \"Davant l'imperialisme rus, Catalunya dona tot el suport a Ucraïna\"","published_date":"2024-02-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/23\/12\/39\/27dee47b-c4f7-4b91-8e23-a9671ce85fdb.jpg","id":"15383"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-23/15383-president-aragones-davant-imperialisme-rus-catalunya-dona-suport-ucraina https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.