El Departament d'Acció Climàtica ja ha abonat un total de 31,1M€ en ajuts per a compensar les pèrdues derivades de la sequera en fruita, herbacis, i ramaderia

I el passat divendres va publicar les convocatòries dels corresponents a explotacions agràries amb conreus herbacis, hortícoles, i farratgers pluriennals de regadiu afectades per la sequera de 2023 per un total de 68M€

Imagen del artículo El Departament d'Acció Climàtica ja ha abonat un total de 31,1M€ en ajuts per a compensar les pèrdues derivades de la sequera en fruita,  herbacis, i ramaderia

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha abonat des de finals de desembre més de 31 milions d'euros en ajuts per a compensar les pèrdues derivades de la sequera 2022-2023 per a fuita dolça, fruita seca, cítrics, conreus herbacis, i ramaderia. Així, s'ha abonat 14,5M€ en ajuts al sector de la fruita dolça, fuita seca, i cítrics, 10,5M€ per al sector ramader, i 6 milions d'euros a conreus herbacis 2022.

A més, el Departament va publicar divendres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) dues resolucions de convocatòria d'ajuts per a la compensació de les pèrdues de producció en explotacions agràries amb conreus herbacis i conreus d'horta (62M€) i amb conreus farratgers pluriennals de regadiu (6M€) afectades per la sequera de 2023. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 18/03/2024. I properament es publicarà les convocatòries corresponents al sectors de la vinya i l'olivera.

Els trets més destacats de la convocatòria dels ajuts destinats a les explotacions agràries amb conreus herbacis i amb conreus d'horta afectades per la sequera de 2023 se centren en:

·S'estableix un import pressupostari de 62.000.000 d'euros.

·Persones beneficiàries: persones físiques o jurídiques, titulars d'explotacions agràries amb conreus herbacis de secà, conreus herbacis anuals de regadiu i conreus hortícoles de regadiu que siguin declarants de la DUN 2023.

·Àmbit d'aplicació: conreus herbacis de secà en l'àmbit de tot Catalunya i en conreus d'herbacis anuals de regadiu i conreus hortícoles de regadiu en l'àmbit dels canals Segarra-Garrigues, Urgell, el Baix Ter i la Muga, i de la Comunitat de Regants de Santa Maria de Palautordera, declarats a la DUN 2023.

·Productes auxiliables: conreus herbacis de secà, conreus herbacis anuals de regadiu, i conreus hortícoles de regadiu. I en el cas dels farratges únicament els anuals.

·Els ajuts es regulen pel Reglament comunitari pel qual es declara determinades categories d'ajut als sectors agrícola i forestal i a zones rurals compatibles amb el mercat interior en aplicació del Tractat de funcionament de la Unió Europea.

·Val a dir que els imports d'aquest ajut s'incrementaran un 12,5% per a aquelles superfícies que es trobin dins de la delimitació de zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques.

I quant a la convocatòria dels ajuts destinats a les explotacions agràries amb conreus farratgers pluriennals de regadiu afectades per la sequera de 2023, publicada també el passat divendres, els trets més importants són:

·S'estableix un import pressupostari de 6.000.000 d'euros.

·Persones beneficiàries: persones físiques o jurídiques, titulars d'explotacions agràries amb conreus farratgers pluriennals de regadiu que siguin declarants de la DUN 2023.

·Superfícies subvencionables: àmbit dels canals Segarra-Garrigues, Urgell, Baix Ter i la Muga, i de la Comunitat de Regants de Santa Maria de Palautordera, declarades a la DUN 2023.

·Productes auxiliables: agrostis, alfals, dàctil (dactylis), festuca, poa, raigràs multiflorum, raigràs perenne, trepadella, trèvol

Aquests ajuts s'inscriuen en les mesures urgents impulsades pel Govern català per a pal·liar els danys ocasionats per la sequera.

Per a més informació:

https://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/240221_not_pagament_ajuts-sequera

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15346 {"title":"El Departament d'Acció Climàtica ja ha abonat un total de 31,1M€ en ajuts per a compensar les pèrdues derivades de la sequera en fruita, herbacis, i ramaderia","published_date":"2024-02-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/21\/14\/25\/1be5a009-3d3c-4366-9dab-01769d5d6fe1.jpg","id":"15346"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-21/15346-departament-accio-climatica-abonat-total-31-1m-ajuts-compensar-perdues-derivades-sequera-fruita-herbacis-ramaderia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.