El Govern presenta recurs d'inconstitucionalitat contra diversos articles de la Llei estatal d'habitatge per vulneració de competències

Imagen del artículo El Govern presenta recurs d'inconstitucionalitat contra diversos articles de la Llei estatal d'habitatge per vulneració de competències

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Consell Executiu ha aprovat avui la presentació del recurs, amb el preceptiu dictamen del Consell de Garanties EstatutàriesCap dels articles recorreguts fa referència al sistema per a la contenció de les rendes del lloguer

El Consell Executiu ha aprovat avui presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra diversos articles de la Llei estatal d'habitatge, un cop ahir el Consell de Garanties Estatutàries va emetre'n l'informe preceptiu, per considerar que vulneren les competències exclusives que l'Estatut d'Autonomia de Catalunya concedeix a la Generalitat en matèria d'habitatge.

En concret, el Govern recorrerà 11 articles, sencers o alguns apartats, i dues disposicions transitòries de la Llei 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l'habitatge. Segons el Consell de Garanties Estatutàries, aquests articles i disposicions vulneren les competències exclusives de la Generalitat en matèria d'habitatge, o bé la d'urbanisme o totes dues alhora, i que no tenen empara a la Constitució espanyola. El Consell també troba vulneració del principi d'autonomia financera i d'autonomia de despesa de la Generalitat.

Els termes tan genèrics en què estan redactats aquests preceptes podrien permetre el desenvolupament d'una política pública de l'Estat en matèria d'habitatge que desplaçaria la política pública pròpia de la Generalitat.

Cap dels articles que el Govern recorrerà al Tribunal Constitucional fa referència als diversos mecanismes previstos a la llei per a la contenció de rendes del mercat de lloguer. La decisió de presentar el recurs d'inconstitucionalitat s'ha pres un esgotat el termini previ de negociació amb l'Estat sense haver assolit un acord.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15327 {"title":"El Govern presenta recurs d'inconstitucionalitat contra diversos articles de la Llei estatal d'habitatge per vulneració de competències","published_date":"2024-02-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/20\/14\/03\/2e63a534-5fb1-4140-9450-af822eaedfa5.jpg","id":"15327"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-20/15327-govern-presenta-recurs-inconstitucionalitat-diversos-articles-llei-estatal-habitatge-vulneracio-competencies https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.