Llengua · Poesia · Llibre arriba a la 9a edició

Imagen del artículo Llengua · Poesia · Llibre arriba a la 9a edició

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La iniciativa va néixer per unir tres dates assenyalades com són el Dia Internacional de la Llengua Materna, el Dia Mundial de la Poesia i Sant Jordi, Dia Mundial del Llibre.

La iniciativa Llengua · Poesia · Llibre, impulsada per Amics de la UNESCO de Girona, el Centre de Normalització Lingüística de Girona i els Serveis Territorials del Departament de Cultura, proposa activitats que volen mostrar i difondre tres elements bàsics: la llengua, la poesia i els llibres.

El 21 de febrer, a les 18 h, al Centre Audiovisual i Digital El Modern, es commemorarà el Dia Internacional de la Llengua Materna amb una taula rodona "El català en l'exhibició cinematogràfica". Hi participaran: Montserrat Nadal, cap del Servei de Foment de l'Audiovisual de la Secretaria de Política Lingüística; Paco Vilallonga, vicepresident del Col·lectiu de Crítics de Cinema, gestors del Cinema Truffaut; jordi Descals, d'ACEC Cines Olot, i Jaume Morón, fundador de Goitaquefanara.cat. Moderarà: Laura Merino, coordinadora del Centre Audiovisual i Digital El modern.

El dia 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, es farà un acte a les 18 h a l'Auditori Josep Irla de la Generalitat. Es llegirà el poema M'he estimat molt la vida de Vicent Andrés Estellés en diverses llengües i amb l'acompanyament musical de Toti Soler. Hi col·laboren: el Voluntariat per la llengua, la Fundació Astrid 21 i l'Aula d'Escriptura.

El 23 d'abril, Sant Jordi i Dia Mundial del Llibre, es commemorarà amb la iniciativa Girona, mots i flors, que reuneix en un cartell l'etimologia d'una flor amb un fragment literari que la il·lustra. Des de Sant Jordi fins al 19 de maig, es podran veure cartells en establiments i equipaments de la ciutat. A més, s'editaran punts de llibre que es trobaran a les biblioteques municipals. Aquesta edició, la 10a, estarà dedicada a autors gironins.

També relacionats amb el Dia Mundial del Llibre s'organitzen dos actes més. El 18 d'abril, a les 11 h, a la plaça Josep Pla, acte en memòria de Josep Pla i Maria Àngels Anglada, amb la col·laboració de la Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona. Dijous 16 de maig, a les 18 h, a l'Hotel d'Entitats, xerrada "Maria Àngels Anglada i Josep Pla amb Josep Sebastià Pons de fons", a càrrec de Mariàngela Vilallonga.

Tots els actes són gratuïts i oberts a tota la ciutadania.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15303 {"title":"Llengua · Poesia · Llibre arriba a la 9a edició","published_date":"2024-02-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/19\/11\/43\/b1cf472c-c8f1-4663-a4a7-24a6082c0633.jpg","id":"15303"} catalunya Delegació a Girona,Laia Cañigueral i Olivé https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-19/15303-llengua-poesia-llibre-arriba-9a-edicio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.