Rècord de produccions catalanes seleccionades al Festival de Cinema de Màlaga

Imagen del artículo Rècord de produccions catalanes seleccionades al Festival de Cinema de Màlaga

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Una cinquantena de pel·lícules participaran, de l'1 al 10 de març, en la 27a edició del Festival Onze dels films seleccionats han rebut suport del Departament de Cultura a través de les línies d'ajut que es posen a disposició del sector audiovisual


La 27a edició del Festival de Màlaga, que se celebra de l'1 al 10 de març de 2024, té enguany una enorme representació de produccions catalanes amb un total de 50 títols, entre llargmetratges, curtmetratges, animació, ficció i documentals, que competiran en les en diferents seccions del festival. És la xifra més alta de participació dels últim anys que demostra el bon estat del cinema català.

De les 50 pel·lícules de producció catalana seleccionades, 11 han comptat amb el suport del Departament de Cultura a través d'alguna de les línies d'ajut que es posen a disposició del sector audiovisual.

Cinc llargmetratges catalans faran la seva estrena mundial a la Secció Oficial a Concurs: Los pequeños amores (Arcadia Motion Pictures, Noodles Production, Viracocha Films AIE) de Celia Rico, La Abadesa (Oberon Media, Wanda Vision, Saga Films, ICONO 2020) d'Antonio Chavarrías, Segundo premio (Bteam Prods, Ikiru Films, Aralan Films, La Terraza Films, Los Ilusos Films, Sideral Cinema, Toxicosmos AIE, Capricci Production) d'Isaki Lacuesta, Pájaros(Fosca Films, Tandem Films, Icónica Producciones, Birds Film AIE) de Pau Durà i Nina(Bteam Prods, Irusoin, Icónica Producciones, Lasai Producciones, Nina la película AIE) d'Andrea Jaurrieta.

Per la seva banda, dins la Secció Oficial Fora de Concurs - Málaga Premiere es presentaran vuit llargmetratges de producció catalana: Disco, Ibiza, Locomía (La chica de la curva. Nadie es perfecto, SBD Films) de Kike Maíllo; Yo no soy esa (Cahuenga Filmmakers, El Estudio) de Maria Ripoll; Calladita(Calladita Films, Potenza Producciones, Decentralized Pictures) de Miguel Faus; La mujer dormida(Coming Soon Films, La Claqueta PC, La Cruda Realidad, Filmgate Miami) de Laura Alvea; Por tus muertos (La Charito Films, Por tus muertos AIE, Forter Unicorp Spain, Super 8, Doc Land Films, RTVE) de Santiago Ayuso; La bandera (A Contracorriente Films, Álamo Producciones Audiovisuales, Idesia Films) de Martín Cuervo; Invasión(A Contracorriente Films, Álamo Producciones Audiovisuales) de David Martín-Porras; El salto (Castelao Productions/Filmax, Noodles Production, Cine 365 Films Canarias AIE, Cine 365 Films Producciones Cinematográficas, Virtual Contenidos) de Benito Zambrano.

En la secció ZonaZine es projectarà Historia de pastores (Películas Maria) de Jaime Puertas Castillo, després del seu pas per la darrera edició del Festival Internacional de Cinema de Rotterdam.

Pel que fa al documental, quatre produccions competiran en la Secció Oficial de Llargmetratges Documentals: La caravana(Cabal Films, Trueday Films) de Nuria Clavero i Aitor Palacios, Pepi Fandango (Noon Films) de Lucija Stojevic, Artefacto 71 (El Desto Pictures) de Carlos Essman i Salvaxe, Salvaxe (Walkie Talkie Films) d'Emilio Fonseca. En aquesta mateixa secció però fora de competició, s'estrenarà Stay Homas. La banda que no hauria d'existir (La Lupa Produccions, Televisió de Catalunya - CCMA, Minifilms TV, Icon International Audiovisual Productions SL) d'Oriol Gispert, Nick Bolger i Ramon Balagué.

Quant als curtmetratges, dotze produccions catalanes formaran part de la Secció oficial de Curtmetratges de ficció i animació:

  1. Apartamentos Paradiso d'Andreu Garcia Antolí i Víctor Jiménez Lafuente
  2. Cura sana (ESCAC Films) de Lucía G. Romero (Shortcat 2024)
  3. Die Donau (Zuzú Cinema, Jaume Claret, EQZE, Orna Cine, Nova Poc de Molt) de Jaume Claret
  4. Eli (Shoji Films, Nexus Film) d'Álvaro López Alba
  5. El paso de Santiago Olivera
  6. La filla de ma mare (Cornelius Films, Shoji Films) de Carles Gómez Alemany
  7. Lucía (Colosé Producciones, Katz Estudio, Sayaka Producciones) de Marta Etura
  8. L'últim jazz (4gats) d'Helena Oller Biurrun i Berta Subirats Viñals
  9. O que me parta un rayo (Producciones Dosmentes, ECIB) de Karen Joaquín
  10. Pompeia (Mallerich Films Paco Poch) de Maria Castan
  11. Sincopat (Els Films de l'Orient) de Pol Diggler
  12. Welcome Tahiya (Momotrup Films) de Marta Bayarri


El curtmetratge La gran obra(Euphoria Productions) d'Àlex Lora, estrenat a Sundance, es projectarà a Curtmetratges fora de concurs i la peça Analog Z Love (Sissy Siblings) d'Alicia Awrgar s'emmarcarà a Cortometrajes Málaga Oficial.

Així mateix, s'han seleccionat cinc curtmetratges en la Secció Oficial de Curtmetratges Documentals:

  1. Corre o vento (ESCAC Films) de Paula Fuentes, Guillermo Carrera
  2. El soldao (Allegra Films) d'Alejandro Cabrera
  3. Els buits (Vayolet Films, Nocturna Pictures) de Sofia Esteve, Marina Freixa Roca, Isa Luengo (Shortcat 2024)
  4. The Painter's Room (Boogaloo Films, GotFat Productions) de Maria Colomer (Shortcat 2024)
  5. Um mergulho em água fría de Raquel Marques


I com a part de la Afirmando los derechos de las mujeres, s'han seleccionat quatre produccions catalanes: Aamelat. Jornaleras de la guerra (Films de l'Orient, Frame 77) d'Eva Parey, Birdie (Iberian Media) de Jesús Plaza, Amb la boca petita (ESCAC Films) de Mór G. Dulcet i Insumises(Forward Films) de Laura Dauden i Miguel Angel Herrera.

L'animació catalana també hi serà present amb Tots els meus colors (I+G Stop Motion) d'Anna Solanas i Marc Riba i Kapitan(ESCAC Films) d'Andrei Simkin, que s'emmarcaran en la Secció Oficial Animazine.

El cinema culinari anirà de la mà de Binu, història de dues estrelles (La Manchester Radiofònica) de Guillem Cabra i Mar Clapés, La comida perfecta (Abacus, Anemon Productions, Yuzu Pictures, Bassim) d'Alexandros Merkouris i El bizcocho de Alfonso XIII (Cultibar, Cultura Conectada) de Jordi Busquets, David Salvador i Víctor Solsona, seleccionats a Cinema Cocina.

Per últim, com a Sessions Especials es projectaran dues còpies restaurades per la Filmoteca de Catalunya de dos consolidats cineastes catalans: Isabel Coixet amb Cosas que nunca te dije (Eddie Saeta, Carbo Films) i Agustí Villaronga amb Tras el cristal(T.E.M Productores).

Per la seva banda, Pilar Palomero, directora de Las niñas i La maternal, recollirà el premi Màlaga Talent, un reconeixement a la seva carrera i impacte en la indústria cinematogràfica.

Finalment, el Departament de Cultura a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la seva marca d'internacionalització de l'audiovisual català, Catalan Films així com la Catalunya Film Commissionque promociona el territori català com a plató per a produccions audiovisuals i assessora els professionals interessats en rodar a Catalunya, seran presents a l'espai de mercat, MAFIZ, amb un estand a disposició de les empreses i produccions catalanes assistents i facilitar així el networking.


Suport a l'audiovisual

En global, el 2023 el Departament de Cultura ha dedicat més de 50 milions al sector audiovisual, una xifra rècord. L'audiovisual és un dels eixos del Govern per aquesta legislatura. En paraules de la consellera Garriga, "és prioritari impulsar-lo com a sector estratègic que crea imaginari, descriu paisatges, maneres de fer, crea referents, transmet la llengua i genera conversa i dinamitza l'economia". Les línies de subvenció del Departament de Cultura cobreixen tota la cadena de valor de l'audiovisual, amb partides destinades, per exemple, al desenvolupament i a la coproducció.

Aquest suport ha ajudat a visibilitzar i consolidar alguns dels valors pels quals destaca l'audiovisual català: el talent dels professionals, l'existència de centres de formació reconeguts internacionalment, el treball i compromís d'una indústria audiovisual potent, que beu d'una llarga tradició i que genera una enorme varietat de produccions, i la riquesa d'un nombre amplíssim de festivals que situen el país al mapa internacional.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15297 {"title":"Rècord de produccions catalanes seleccionades al Festival de Cinema de Màlaga","published_date":"2024-02-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/19\/09\/56\/c876f990-27d3-433a-b974-404487ea9ceb.jpg","id":"15297"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-19/15297-record-produccions-catalanes-seleccionades-festival-cinema-malaga https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.