Territori completarà la ruta cicloturística dels Llacs aquesta primavera

La consellera Ester Capella i Farré visita les obres de diverses estructures entre Cellers i Salàs de Pallars Els dos últims trams de l'itinerari sumen una inversió de 2,6 MEURTota la ruta, que es complementa amb la línia d'FGC Lleida-la Pobla, tindrà 107 quilòmetres

Imagen del artículo Territori completarà la ruta cicloturística dels Llacs aquesta primavera


La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha anunciat que el Departament completarà aquesta primavera la ruta cicloturística dels Llacs, itinerari entre Lleida i la Pobla de Segur que es combina amb la línia d'FGC entre aquestes poblacions. Capella ha visitat avui els treballs que el Departament té en execució per a construir diverses estructures en el tram Cellers - Salàs de Pallars, que finalitzaran el juny, i ha explicat que el tram Balaguer-Sant Llorenç de Montgai entrarà en funcionament el mes que ve. Aquestes dues són les darreres actuacions per a culminar la ruta i sumen una inversió de 2,6 MEUR, amb cofinançament del Programa Operatiu del FEDER 2014-2020 a Catalunya.

El Departament de Territori està desenvolupant una xarxa catalana de rutes cicloturístiques de llarg recorregut per a promoure l'ús de la bicicleta de forma segura com a element turístic, esportiu i d'oci, una de les línies d'actuació de l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025.

El traçat de la Ruta cicloturística dels Llacs, un cop completat, tindrà 107 km de longitud total i transcorrerà per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, paral·lelament i complementària a la línia d'FGC Lleida - la Pobla de Segur, en un entorn d'alt valor paisatgístic.

Durant la seva visita, la consellera Capella ha explicat que "la Ruta dels Llacs és una de les principals rutes cicloturístiques previstes a l'Estratègia Catalana de la Bicicleta, que preveu impulsar la bicicleta com a element d'oci i esportiu de forma segura". Un cop es completi, "la Ruta dels Llacs esdevindrà un nou atractiu no únicament turístic per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà i permetrà posar encara més en valor aquesta part del nostre país", ha comentat.

La titular de Territori ha recordat que "el cicloturisme és una activitat turística a l'alça, respectuosa amb l'entorn i molt lligada al reconeixement dels valors naturals i paisatgístics i la cultura present en el territori on es desenvolupa". L'objectiu del Departament en aquest sentit és "disposar d'una xarxa de rutes cicloturístiques de llarg recorregut a tota Catalunya", ha explicitat la consellera Capella.

La Ruta dels Llacs s'estructura en tres trams. El primer, de 46,5 km, transcorre entre Lleida, Balaguer i Sant Llorenç de Montgai per camins naturals i vials que ressegueixen el curs del riu Segre. La part entre Lleida i Balaguer ja està en servei i ara es completarà el tram restant de 12,6km fins a Sant Llorenç de Montgai.

El segon tram, de 27 km, es fa en combinació amb el ferrocarril entre les estacions de Sant Llorenç de Montgai i Cellers-Llimiana. D'aquest punt, neix el tercer tram fins a la Pobla de Segur, de 33,8 km. La part entre Salàs de Pallars i la Pobla de Segur ja està en funcionament. Seguidament, el Consell Comarcal del Pallars Jussà va desenvolupar, amb la col·laboració del Departament, l'itinerari entre Cellers i Salàs de Pallars, i ara s'estan completant l'adequació i millora de les estructures de la carretera C-13.

  1. Estructures al tram Cellers - Salàs: El Departament té en execució, amb un pressupost d'1,3 MEUR, els treballs per a construir diverses estructures al tram de la ruta entre Cellers i Salàs, com a complement a les actuacions de configuració del nou itinerari, ja executades pel Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Les actuacions en marxa consisteixen en l'adaptació de diverses estructures de la C-13 i en la generació de nous passos a diferent nivell que milloraran la funcionalitat i seguretat de l'itinerari de lavia cicloturística. Cal remarcar un nou pas elevat sobre laC-13 a l'altura de l'estació de Cellers, l'ampliació dels viaductes del pantà de Terradets i Sant Antoni, un pas inferior a l'altura de Guardia de Noguera i l'adequació de la C-13z, antic traçat de la C-13, a les immediacions de Salàs de Pallars. En aquests moments, l'obra civil està pràcticament finalitzada i pròximament s'iniciaran les tasques de senyalització i abalisament.Aquest itinerari, executat pel Consell Comarcal, va comptar amb una inversió d'1,2 MEUR, dels quals el Departament en va aportar 800.000.

  1. Tram Balaguer - Sant Llorenç de Montgai: Territori posarà en servei el mes que ve el tram Balaguer - Sant Llorenç de Montgai, tot completant un itinerari continu fins a Lleida. Amb una longitud de 12,6 km, transcorre per camins existents entre Balaguer i les immediacions de la presa del pantà de Sant Llorenç de Montgai. L'obra té un pressupost d'1,3 MEUR.

En aquest entorn, s'han millorat els camins existents, alguns paral·lels al canal auxiliar d'Urgell i al canal de Balaguer, per afavorir la seguretat de vianants i ciclistes. En el pas per la coronació de la presa, s'ha creat una nova estructura per a permetre el pas de bicicletes, fins ara només per a vianants.

De l'altre costat del pantà, s'ha completat l'itinerari existent parcialment al costat de la carretera LV-9047 fins al nucli urbà de Sant Llorenç de Montgai, per a continuar seguidament cap a l'estació del ferrocarril, on finalitza aquest tram.






Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15267 {"title":"Territori completarà la ruta cicloturística dels Llacs aquesta primavera","published_date":"2024-02-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/15\/18\/14\/491d9c31-5baa-4649-b8d3-bc5db80ca027.jpg","id":"15267"} catalunya Delegació a l'Alt Pirineu i Aran,Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-15/15267-territori-completara-ruta-cicloturistica-llacs-aquesta-primavera https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.