Els Mossos d'Esquadra denuncien 38 conductors beguts o drogats i detenen 11 persones durant el dispositiu de seguretat del Carnaval de Sitges

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra denuncien 38 conductors beguts o drogats i detenen 11 persones durant el dispositiu de seguretat del Carnaval de Sitges

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Des de dissabte s'han realitzat 379 proves d'alcoholèmia i drogues, 34 de les quals han donat positiu per alcoholèmia i 4 per drogues. En el marc del Carnestoltes els agents han detingut 11 persones. En un pas més per reforçar la seguretat del Carnaval, el cos de Mossos d'Esquadra ha incorporat al dispositiu de seguretat un Centre de Comandament Avançat mòbil al Passeig Marítim

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Sud van denunciar 34 conductors per conduir sota els efectes de l'alcohol i 4 conductors per conduir sota els efectes de les drogues durant els dies del Carnaval de Sitges. Així mateix, en el dispositiu de seguretat d'aquesta edició del Carnestoltes de la ciutat, els agents han detingut 11 persones.

Per mantenir la seguretat a les carreteres s'han realitzat 379 lectures d'alcoholèmia i drogues

Durant els dies en què s'ha desenvolupat el Carnestoltes de Sitges, i coincidint amb l'assistència massiva de vehicles a les zones d'oci, els agents van establir controls d'alcoholèmia i drogues a totes les vies d'accés al municipi.

Els agents de trànsit van realitzar 379 lectures d'alcoholèmia i drogues, de les quals 32 van donar positiu administratiu per alcoholèmia i 2 van ser positius penals, és a dir, van donar una taxa d'alcohol en aire expirat superior als 0,60 mg/l. Pel que fa a les proves de drogues, 4 van ser positives en substàncies estupefaents.

El treball conjunt dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sitges ha permès garantir una celebració pacífica que s'ha desenvolupat en un ambient festiu i amb incidències poc remarcables.

En el marc del dispositiu de seguretat han participat agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de les unitats de seguretat ciutadana i d'investigació de les comissaries de Sitges i del Garraf, de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), la Brigada Mòbil (BRIMO), la Unitat Marítima (UMAR), l'Àrea Central Aeroportuària i Transport Públic (ACAT), la Unitat de Mitjans Aeris (UMAE), la Unitat de Drons (UDRON), la Unitat Canina, l'Àrea Regional de Trànsit (ART), la Unitat de Policia Administrativa (URPA) i altres àrees i unitats de la Regió Policial Metropolitana Sud, conjuntament amb la Policia Local de Sitges, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), Bombers, Creu Roja, Renfe, Protecció Civil i serveis de seguretat privada.

En un pas més per reforçar la seguretat d'una de les festes més multitudinàries de Catalunya, per primera vegada el cos de Mossos d'Esquadra ha incorporat al dispositiu de seguretat un Centre de Comandament Avançat (CCA) mòbil, al Passeig Marítim, el qual permet la visualització en directe de les imatges facilitades per diferents unitats especialitzades del cos i, alhora, prendre decisions immediates davant de qualsevol emergència.

El nou Pla d'acció de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra contra les violències sexuals ha estat prioritari en el dispositiu amb l'objectiu de donar una resposta policial eficaç davant de possibles violències sexuals en entorns d'oci. El dispositiu de seguretat va dissenyar un recorregut anomenat "Camí segur", que anava des de la zona d'oci fins a l'estació de tren i la parada principal d'autobusos i rodalies. El patrullaven la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, amb el suport de la unitat de drons, per tal de garantir la seguretat del jovent.

En el marc del Carnestoltes s'ha dut a terme el Pla Daga sobre el control de tinença i ús d'armes blanques, amb l'objectiu de prevenir fets delictius en aquest àmbit i reduir la presència d'aquest tipus d'armes.

Un any més, degut al volum de persones que es desplacen en tren fins a Sitges, amb l'objectiu de garantir la màxima seguretat, es va muntar un dispositiu de control a l'estació de tren. Per la seva banda, agents de l'Àrea Central Aeroportuària i Transport Públic (ACAT) van organitzar un dispositiu a les diverses estacions d'origen de Barcelona i a l'interior dels trens per detectar i impedir que delinqüents habituals es desplacessin a Sitges. Es tracta d'una acció integral de seguretat preventiva des de l'estació d'origen fins a la destinació final.

A cadascuna de les estacions del trajecte dels trens de Rodalies, des de Barcelona fins a Sitges, les diferents comissaries del territori van fer controls preventius.

Agents de la Unitat Regional de la Policia Administrativa van dur a terme tasques d'inspecció i control d'horari de tancament a establiments de restauració i d'oci nocturn encaminades al compliment de la normativa vigent.

Onze detinguts en el marc del carnestoltes

Durant la nit de dissabte, els agents van detenir cinc persones, dues d'elles per delictes contra la salut pública, dues per furts de telèfons mòbils i una persona per robatori amb violència de dos telèfons mòbils i diners.

Diumenge a la nit, van detenir tres persones, dues d'elles com a presumptes autores d'un delicte de furt i una altra per un robatori amb violència i intimidació.

Durant el dimarts, la darrera nit de celebració del carnaval, els agents van realitzar tres detinguts per un robatori amb violència i intimidació.

Un dispositiu paral·lel per a la prevenció de robatoris a domicilis

Paral·lelament, durant la celebració de la festa, un helicòpter de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra va sobrevolar també les urbanitzacions i nuclis aïllats amb la finalitat de prevenir i donar resposta policial davant dels delictes patrimonials que es produeixen en l'esfera del domicili, amb controls de pas i vigilància mòbil a les urbanitzacions de Sitges i amb la participació de la Unitat de Mitjans Aeris del cos de Mossos d'Esquadra.


Oficina de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 14 de febrer de 2024


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15233 {"title":"Els Mossos d'Esquadra denuncien 38 conductors beguts o drogats i detenen 11 persones durant el dispositiu de seguretat del Carnaval de Sitges","published_date":"2024-02-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/14\/12\/07\/18d4b390-41c1-4e35-9167-49d8b03ba2fc.jpg","id":"15233"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-14/15233-mossos-esquadra-denuncien-38-conductors-beguts-drogats-detenen-11-persones-durant-dispositiu-seguretat-carnaval-sitges https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.