El Consell de Direcció de l'Administració Territorial a Barcelona repassa les línies d'actuació de les Barnahus i del nou model d'atenció pediàtrica

El delegat Joan Borràs va presidir la reunió mensual del Consell de Direcció de l'Administració Territorial a BarcelonaEs van tractar els projectes que tenen en marxa els departaments de Drets Socials i Salut

Imagen del artículo El Consell de Direcció de l'Administració Territorial a Barcelona repassa les línies d'actuació de les Barnahus i del nou model d'atenció pediàtrica

El dimarts, 13 de febrer, el Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona es va reunir a la seu de la Delegació del Govern a Barcelona. El delegat Joan Borràs va presidir la trobada dels directors i directores dels Serveis Territorials, la qual es va centrar en repassar els principals projectes que s'impulsen des dels departaments de Drets Socials i Salut.

Barnahus

La directora dels Serveis Territorials de Drets Socials, Marta Massagué, i el coordinador de l'estratègia Barnahus, Joan Mayoral, van presentar el projecte d'atenció integral a infants i adolescents víctimes de violència sexual que s'està desplegant arreu de Catalunya.

Es tracta d'un model i uns espais on tots els departaments que intervenen en un cas es coordinen i treballen sota el mateix sostre, en unes dependències, lluny de comissaries i hospitals, que permeten crear un entorn amigable per als nens. A la vegueria de Barcelona, ja s'ha posat en marxa la Barnahus de Terrassa, i el Govern té previst inaugurar nous centres a Barcelona, Granollers, Mataró, Badalona i el Prat de Llobregat.

La primera Barnahus es va ubicar a Tarragona, on s'ha registrat un augment de casos detectats arran de l'obertura d'aquest servei d'atenció integral. "Aquest fet té dues mirades perquè, per una banda, la quantitat de casos registrats és la part més negativa, però, per una altra banda, valorem positivament que gràcies a aquesta atenció podem tractar el nombre més gran de casos", ha destacat el delegat Joan Borràs.

Imagen del artículo El Consell de Direcció de l'Administració Territorial a Barcelona repassa les línies d'actuació de les Barnahus i del nou model d'atenció pediàtrica

També en l'àmbit dels drets socials, Massagué va repassar les claus del Codi d'accessibilitat de Catalunya que el Govern va aprovar el 28 de novembre de 2023. Es tracta d'una norma que detalla les mesures en matèria d'accessibilitat aplicables a l'edificació, el transport, l'urbanisme, els productes i els serveis, tant públics com privats i en espais ja existents o els de nova creació. El codi té els objectius de millorar l'accessibilitat de tot allò que es dissenyi nou, així com transformar l'entorn existent, i fer-ho també tenint en compte l'accessibilitat comunicativa i cognitiva.

Model d'atenció pediàtrica

Durant la mateixa sessió, els gerents dels àmbits de Salut a la vegueria de Barcelona van presentar les novetats que incorpora el Model d'atenció pediàtrica a l'atenció primària i comunitària. Mònica Botta (àmbit Metropolità Sud), Jaume Estany (Barcelona ciutat) i Arturo Míguez (àmbit Metropolità Nord) van explicar que aquest nou model es desplegarà progressivament a tot Catalunya en el decurs d'aquest any, amb l'objectiu de prestar una assistència de més qualitat per atendre els infants, joves i les seves famílies millor i de forma més ajustada a les noves demandes socials. I també per respondre millor als nous reptes de desenvolupament dels professionals.

El conseller de Salut, Manel Balcells, va presentar el projecte el desembre de 2023, destacant que el nou model preveu la creació d'equips territorials d'atenció pediàtrica (ETAP), que comptaran amb pediatres i infermeres pediàtriques, a més de professionals del treball social sanitari, les cures infermeres, l'odontologia i administratius de l'àmbit sanitari, entre altres rols professionals.

Entre les millores que suposa el nou model, els gerents dels àmbits de Salut a la vegueria van remarcar la garantia d'equitat assistencial en tot el territori, a través d'una oferta de serveis adaptada, i l'augment de capacitat resolutiva de l'atenció pediàtrica. A més a més, van assenyalar que els ETAP impulsaran la formació, docència i recerca entre els diferents perfils i rols professionals que en formaran part.

Més informació sobre el Model d'atenció pediàtrica a l'atenció primària i comunitària.

Imagen del artículo El Consell de Direcció de l'Administració Territorial a Barcelona repassa les línies d'actuació de les Barnahus i del nou model d'atenció pediàtrica

Activitat de la Delegació

El delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, ha informat els directors dels Serveis Territorials de les últimes actuacions de la Delegació i dels projectes que té en marxa. Així, ha posat el focus en la pròxima sessió de la Taula d'impuls de la Formació Professional a la vegueria; en la gestió coordinada entre els departaments implicats de l'esfondrament parcial d'un edifici a Badalona; en l'entrada en funcionament de la primera Barnahus de la vegueria a Terrassa; i en la reunió que el President de la Generalitat, Pere Aragonès, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, i el delegat van mantenir amb el Comitè d'Empresa de Danone, el passat divendres 9 de febrer.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15228 {"title":"El Consell de Direcció de l'Administració Territorial a Barcelona repassa les línies d'actuació de les Barnahus i del nou model d'atenció pediàtrica","published_date":"2024-02-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/14\/10\/48\/43b74d29-ac25-45b3-9fbb-fdfdadbddb7d.jpg","id":"15228"} catalunya Delegació a Barcelona,Joan Borràs i Alborch https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-14/15228-consell-direccio-administracio-territorial-barcelona-repassa-linies-actuacio-barnahus-nou-model-atencio-pediatrica https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.