Subhastes de l'Agència Tributària de Catalunya: balanç de resultats 2023

14/02/2024

A mitjan 2023 l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) va reprendre el procediment de celebració de subhastes públiques electròniques de béns embargats a contribuents que no havien fet efectiu el pagament dels seus deutes.

Aquest fet representa per a l'Agència la culminació del procés d'assumpció integral de totes les fases de la recaptació executiva dels deutes que gestiona i, així mateix, dotar-se d'una eina clau en la gestió dels tributs amb l'objectiu de recuperar ingressos no cobrats en període voluntari i guanyar eficiència en els processos tributaris en benefici de la ciutadania.

Al llarg del 2023 han anat sortint a subhasta un total de 13 lots de béns immobles. Finalment, i un cop conclòs el període de licitació de 20 dies, la Mesa va acordar adjudicar un total de 5 lots.

En concret, i pel que fa als resultats, totes les actuacions derivades de la represa de les subhastes han suposat l'any 2023 uns ingressos totals de 1.459.000 euros.

L'ATC publica periòdicament els lots que surten a subhasta a la seu electrònica de l'ATC, on es poden consultar tots els detalls referents als immobles. Actualment, n'hi ha set, entre els quals quatre locals, un solar i dos terrenys rústics.

Procediment de licitació

Les persones interessades a participar en la licitació d'algun dels béns publicats, ho poden fer a través del web https://subastas.boe.es/, seguint aquests passos:

  1. Dipòsit del 5 % o del 10 %: quan s'obri la subhasta i l'interessat hagi rebut l'acreditació pertinent, haurà d'ingressar un dipòsit del 5 % (per a béns immobles) o del 10 % (per a béns mobles) del preu de sortida de cada bé pel qual vulgui licitar.
  2. 20 dies naturals des de l'inici de la subhasta: un cop validat el dipòsit, es podran començar a fer licitacions durant 20 dies naturals des de l'inici de la subhasta. El sistema enviarà avisos als licitadors, per exemple, cada vegada que entri una licitació superior, la qual cosa generarà la possibilitat de tornar a licitar pel mateix import o per un de més elevat.
  3. Amb reserva de dipòsit o sense: en el moment de fer la licitació, també s'haurà d'especificar si es fa "amb reserva de dipòsit" o "sense". Si s'escull la modalitat "sense reserva", l'Administració tornarà el dipòsit als licitadors que no hagin resultat adjudicataris. En cas contrari, si s'opta per fer la licitació "amb reserva", els diners quedaran retinguts per tal de tenir l'opció d'adquirir el bé subhastat en el supòsit que l'adjudicatari no finalitzi el procés.
  4. 15 dies per completar el preu: un cop tancada la presentació de licitacions, la Mesa de la subhasta es reunirà en el termini màxim de 15 dies naturals per adjudicar els lots o declarar deserta la subhasta. Després, els adjudicataris tindran un període de 15 dies més per completar-ne el preu, és a dir, ingressar la diferència entre el dipòsit i el valor total d'adjudicació. Si no ho fan, la Mesa l'adjudicarà al següent millor licitador que hagi fet el dipòsit "amb reserva".

Finalment, la normativa preveu que en qualsevol moment anterior a l'emissió de l'acta d'adjudicació dels béns o de l'atorgament de l'escriptura pública, el deutor pugui fer el pagament íntegre de l'import alliberant, així, el bé objecte de subhasta. Aquest fet implica la suspensió de la subhasta o, si és el cas, la finalització del procediment d'alienació dels béns subhastats.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15225 {"title":"Subhastes de l'Agència Tributària de Catalunya: balanç de resultats 2023","published_date":"2024-02-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"15225"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-14/15225-subhastes-agencia-tributaria-catalunya-balanc-resultats-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.