El Govern crea un programa per millorar la presència de les arts i la cultura en l'educació

Imagen del artículo El Govern crea un programa per millorar la presència de les arts i la cultura en l'educació

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·Els Serveis Territorials del Departament d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran, Baix Llobregat, Barcelonès, Catalunya Central, Girona, Lleida, Maresme-Vallès Oriental, Penedès, Tarragona, Terres de l'Ebre i Vallès Occidental incorporaran tècnics de cultura

El Govern ha aprovat el programa temporal per a la millora de la presència de les arts i la cultura a l'educació. El principal objectiu d'aquest programa és facilitar la connexió entre professionals de la cultura i l'educació, amb la voluntat d'aprofitar el paper enriquidor de les arts a l'aula, ja que poden contribuir a millorar diverses habilitats i a reforçar l'aprenentatge social i emocional; garantir l'accés de tot l'alumnat a la cultura, o afavorir la implicació de professionals de la cultura en els àmbits educatius.

Altres objectius del programa són:

  1. Desenvolupar actuacions per enfortir l'accés a la cultura per part d'infants i joves;
  2. potenciar els programes culturals en centres educatius d'especial vulnerabilitat per impulsar la cultura com a eina d'inclusió social i,
  3. fomentar les iniciatives culturals a disposició dels centres educatius i treballar per garantir que aquest impuls de les arts i la cultura en l'educació sigui efectiu arreu del territori.

El programa temporal d'impuls de les arts en l'educació preveu la creació de catorze llocs de treball. L'equip de direcció, que treballarà des del Departament de Cultura en coordinació activa amb el Departament d'Educació; i l'equip territorial, format per 11 tècnics de Cultura que treballaran des dels Serveis Territorials del Departament d'Educació (excepte Barcelona) a l'Alt Pirineu i Aran, Baix Llobregat, Barcelonès, Catalunya Central, Girona, Lleida, Maresme-Vallès Oriental, Penedès, Tarragona, Terres de l'Ebre i Vallès Occidental. Aquestes persones posaran en relació els centres educatius i els equipaments i projectes culturals que hi ha al territori.

Antecedents del programa

Des d'aquesta legislatura, els Departaments d'Educació i Cultura treballen plegats en diverses iniciatives, com pot ser el Pla Nacional del Llibre i la Lectura, la campanya 'Fas 6 anys. Tria un llibre', i noves accions de foment del català, entre altres. En el marc d'aquesta feina conjunta, els dos Departaments impulsen ara aquest nou programa. La iniciativa també sorgeix arran de les conclusions extretes després de la celebració del primer Fòrum de les Arts a l'Educació organitzat pel CoNCA, que va suposar la signatura de la Carta de les Arts a l'Educació.

https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15213 catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-13/15213-govern-crea-programa-millorar-presencia-arts-cultura-educacio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.