El Govern incrementa fins als 2,6 milions d'euros els ajuts al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal aquest 2024

Imagen del artículo El Govern incrementa fins als 2,6 milions d'euros els ajuts al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal aquest 2024

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·Els ajuts, que l'any passat van ser de 2 milions, es destinen a la prevenció i millora de la lluita contra les plagues i malalties dels vegetals

El Govern ha autoritzat, amb càrrec a pressupostos del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, incrementar fins als 2,6 milions els ajuts al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal per a les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV). La despesa que es va destinar durant la convocatòria de 2023 va ser de 2 milions d'euros.

Les ADV constitueixen un teixit que permet mantenir un estat d'alerta i vigilància constant de plagues sobre el territori. La detecció ràpida de l'aparició de noves plagues, malalties o males herbes, o de canvis en les seves patologies o comportament, és una eina essencial per a la prevenció, contenció, i erradicació d'aquests organismes nocius per als vegetals.

La subvenció inclou les actuacions d'assessorament en Gestió integrada de plagues, la col·laboració amb les xarxes de seguiment de plagues, malalties i males herbes i la realització d'assajos, així com el suport als agricultors per tal de complimentar el Quadern integrat de l'explotació. Aquest acompanyament i assessorament dels tècnics al sector en aquesta gestió integrada de plagues és un dels objectius fixats al Pla d'acció per assolir l'ús sostenible de productes fitosanitaris a Catalunya 2022-2030.

L'objecte d'aquests ajuts, per tant, és la prestació dels serveis en matèria de sanitat vegetal adreçats a la prevenció i millora de la lluita contra les plagues i malalties dels vegetals per part dels agricultors. Les despeses subvencionables són les actuacions d'assessorament tècnic en matèria de sanitat vegetal i les adreçades a la prevenció, control, erradicació i millora de la lluita contra les plagues i malalties dels cultius. 

Xarxa agrícola

Actualment, hi ha 123 ADV que representen una superfície assessorada de 249.227 ha i 22.786 explotacions agràries, un 45,6% del total de Catalunya. Hi ha conreus com l'arròs que estan pràcticament al 100% amb ADV, i altres com la fruita i la vinya en uns percentatges que superen el 70% que, en definitiva, possibiliten aquesta gestió més sostenible de la producció agrícola.

L'ús de tècniques alternatives sostenibles, com la confusió sexual amb feromones, la captura massiva i la lluita biològica contra les plagues, ha permès eliminar el 100% dels tractaments aeris amb productes insecticides sobre els cultius d'arròs i d'oliveres de Catalunya. Les ADV, que l'any passat van celebrar el 40è aniversari, han fet possible aquesta transformació de la gestió del camp gràcies al contacte directe amb la pagesia i a la coordinació amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15212 {"title":"El Govern incrementa fins als 2,6 milions d'euros els ajuts al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal aquest 2024","published_date":"2024-02-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/13\/13\/27\/64703aac-032e-46b1-b9ef-8140ea02829b.jpg","id":"15212"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-13/15212-govern-incrementa-fins-als-2-6-milions-euros-ajuts-sector-agricola-materia-sanitat-vegetal-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.