S'activa l'alerta del VENTCAT per un episodi puntual de vent dilluns a la tarda al Prelitoral Sud, Camp de Tarragona i Pirineu

Imagen del artículo S'activa l'alerta del VENTCAT per un episodi puntual de vent dilluns a la tarda al Prelitoral Sud, Camp de Tarragona i Pirineu

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d'alerta el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT), per un episodi puntual de fort vent previst per demà dilluns a la tarda, on es poden arribar a registrar ratxes de vent de més de 72km/h.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que demà dilluns a la tarda bufarà vent de component oest. L'episodi afectarà especialment a la zona Prelitoral Sud i Camp de Tarragona. Al Pirineu és possible que se superin ratxes de vent de 72km/h a les cotes més elevades.

L'episodi preveu una pujada i baixada molt brusca de la velocitat del vent. Atès que encara s'estan celebrant diferents actes amb motiu de les celebracions de Carnestoltes, recordeu d'adoptar les mesures necessàries per tal de garantir la seguretat en activitats on hi hagi elements provisionals o inestables que puguin caure amb facilitat.

Precaució durant les activitats de Carnestoltes

Protecció Civil reitera els consells de seguretat a la ciutadania durant les rues, més quan les previsions meteorològiques no acompanyen. Per qualsevol incident, el telèfon d'emergències 112 és a la disposició de tothom.

Per obtenir més informació:

  1. Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general
  2. Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipa
  3. Incidències viàries: http://cit.transit.gencat.cat
  4. Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat

Si voleu consultar els valors dels llindars per a cadascuna de les comarques, ho podeu fer en el següent enllaç: https://gen.cat/3TjJddC

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per a la població en cas de ventades a http://interior.gencat.cat/ventades

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15185 {"title":"S'activa l'alerta del VENTCAT per un episodi puntual de vent dilluns a la tarda al Prelitoral Sud, Camp de Tarragona i Pirineu","published_date":"2024-02-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/70911-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"15185"} catalunya Marta Cassany,Protecció Civil https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-11/15185-activa-alerta-ventcat-episodi-puntual-vent-dilluns-prelitoral-sud-camp-tarragona-pirineu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.