Finalitza l'alerta del VENTCAT per fortes ratxes de vent a la meitat sud del país, que passa a prealerta

Imagen del artículo Finalitza l'alerta del VENTCAT per fortes ratxes de vent a la meitat sud del país, que passa a prealerta

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

 1. El telèfon d'emergències 112 ha rebut, fins les 12h, un total de 165 trucades relacionades amb 122 incidents
 2. Els Bombers han atés fins a les 10.30h, 107 avisos relacionats amb incidències amb arbres i cablejat, o per assegurar elements inestables de façanes
 3. Barcelonès (42), Tarragonès (19), Baix Camp (17) i Segrià (15) han estat les comarques amb més trucades
 4. Protecció Civil de la Generalitat ha finalitzat l'alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT), que es va activar per les previsions de forts vents a la meitat sud del país a partir de dissabte al matí i que ara passa a prealerta.

  L'alerta del VENTCAT ha deixat registres de ratxes de vent de fins a 108km/ a l'estació de Montroig del Camp, i de 100 km/h a les estacions de Montserrat-Sant Dimes i Espot.

  El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el vent continuarà bufant de component oest principalment a la zona del Prelitoral i Litoral Sud, amb ràfegues que poden arribar a superar puntualment els 72km/h, però progressivament s'anirà reduint la intensitat del vent i s'espera que l'episodi finalitzi a partir de les 13h. Fins a mitja tarda, el vent por bufar fort i localment molt fort a la meitat sud del país.

  Protecció Civil reiterat durant l'alerta els consells d'autoprotecció de la població, ja que les ratxes de vent coincideixen amb les celebracions de carnestoltes.

  El telèfon d'emergències 112 ha rebut, fins les 12h, un total de 165 trucades relacionades amb 122 incidents per les fortes ratxes de vent. Les comarques que han rebut més trucades han estat el Barcelonès (42), Tarragonès (19), Baix Camp (17) i Segrià (15). La majoria de trucades han estat relacionades amb risc estructural (63%) i per incidències amb el trànsit i obstacles (21%). El principal volum de trucades s'ha registrat avui entre les 09h i les 11h.

  Els Bombers de la Generalitat han atès a causa del vent, des d'ahir i fins avui a les 10.30 hores, 107 avisos. La majoria d'incidències han estat per retirar arbres i cablejat malmès, o també per assegurar elements inestables de façanes.

  Per Regions d'Emergències, els avisos s'han distribuït així:

  1. R.E. Metropolitana Nord: 24
  2. R.E. Tarragona; 23
  3. R.E. Metropolitana Sud: 22
  4. R.E. Girona 19
  5. R.E. Lleida 13
  6. R.E. Terres de l'Ebre: 4
  7. R.E. Centre: 2https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15184 catalunya Marta Cassany,Protecció Civil https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-11/15184-finalitza-alerta-ventcat-fortes-ratxes-vent-meitat-sud-pais-passa-prealerta https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.