Serret, a la Comissió de Venècia: "L'amnistia és necessària per avançar cap a la segona fase de la negociació política"

La consellera ha exposat la visió del Govern als representants de la Comissió de Venècia que són a Madrid per recollir opinions diverses i elaborar un informe sobre la llei d'amnistia Des de Madrid, Serret s'ha reunit amb el grup de representants d'aquest organisme consultiu del Consell d'Europa que emet informes no vinculants

Imagen del artículo Serret, a la Comissió de Venècia: L'amnistia és necessària per avançar cap a la segona fase de la negociació política

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, s'ha reunit aquesta tarda a Madrid amb els representants de la Comissió de Venècia, l'organisme consultiu del Consell d'Europa que emet informes no vinculants. La delegació d'experts es troba a l'estat espanyol, on ha mantingut reunions amb actors diversos amb la finalitat d'elaborar un informe sobre la llei d'amnistia. Serret ha estat l'encarregada de traslladar als membres de la Comissió de Venècia la visió del Govern sobre la llei d'amnistia.

En una atenció posterior a la reunió que ha tingut lloc a la Delegació del Govern de Madrid, la consellera ha exposat les principals idees que ha traslladat a la trobada. "L'amnistia és l'eina necessària per avançar cap a la segona fase de la negociació política", ha dit. La consellera ha fet valer la via de la negociació per "retornar el conflicte a l'àmbit polític, del que mai hauria hagut de sortir".

"L'amnistia ens ha de permetre avançar cap a una negociació en igualtat de condicions", ha dit. A més, la consellera ha afegit que la llei d'amnistia respon a les recomanacions d'organismes internacionals com l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa.

Finalment, Serret ha qualificat la trobada com una "oportunitat" que ha permès al Govern posicionar l'amnistia com "una eina legítima, amb un ampli i divers suport democràtic, i que és reconeguda internacionalment".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15179 {"title":"Serret, a la Comissió de Venècia: \"L'amnistia és necessària per avançar cap a la segona fase de la negociació política\"","published_date":"2024-02-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/09\/20\/42\/b77a71c8-ba10-41cf-94d0-2cfc9d3a8e82.jpg","id":"15179"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-09/15179-serret-comissio-venecia-amnistia-necessaria-avancar-cap-segona-fase-negociacio-politica https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.