22 produccions catalanes nominades als Premis Goya 2024

20.000 espècies d'abelles, Saben aquell i Un amor parteixen com les favorites dels acadèmics amb 15, 11 i 7 nominacions respectivament

Imagen del artículo 22 produccions catalanes nominades als Premis Goya 2024

El cinema català torna a liderar les nominacions als Premis Goya 2024 de l'Academia espanyola de cinema, amb tres pel·lícules nominades en la categoria de millor llargmetratge que acumulen un total de 33 nominacions (20.000 espècies d'abelles Saben aquell i Un amor). D'aquestes, Saben aquell i Un amor, han rebut suport del Departament de Cultura a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). D'altra banda, tres realitzadors opten al Goya a millor director (David Trueba per Saben aquell, Isabel Coixet per Un amor i Elena Martín per Creatura ) i quatre hi opten a Millor direcció novell (Estíbaliz Urresola per 20.000 espècies d'abelles, Alejandro Marín per Te estoy amando locamente, Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vasquez per Upon Entry i Álvaro Gago, per Matria.

En total, són 22 les produccions catalanes que opten a algun dels guardons, de les quals 13 han rebut el suport del Departament de Cultura a través de diverses línies de subvenció de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). L'import que l'ICEC ha destinat a aquestes produccions supera els 5.000.000 euros.

A més de les ja anomenades, 20.000 especies de abejas (Inicia Films, Gariza Films, 20.000 especies de abejas AIE) d'Estibaliz Urresola; Saben aquell(Ikiru Films, Atresmedia Cine, La Terraza Films) de David Trueba i Un amor(Monte Glauco AIE, Radio Televisión Española - RTVE, Movistar Plus, Buenapinta Media, Perdición Films, Televisió de Catalunya - CCMA) d'Isabel Coixet, també han rebut nominacions El mestre que va prometre el mar (Lastor Media, Filmax, Minoria Absoluta, Mestre Films AIE) de Patricia Font; Creatura(Vilaut Films, Lastor Media, Avalon, Elastica Films, S/B Films) d'Elena Martín; Robot Dreams(Arcadia Motion Pictures, Noodles Production, Les films du worso, Lokiz Films AIE) de Pablo Berger; Te estoy amando locamente(Escándalo Films) d'Alejandro Marín; La contadora de películas (A Contracorriente Films, Selenium Films, Contadora Films AIE, Al Tiro Films) de Lone Scherfig; Upon Entry(Zabriskie Films, Basque Films, Sygnatia) d'Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez; Valle de sombras (Ikiru Films, La Terraza Films, Atresmedia) de Salvador Calvo; Matria(Ringo Media, Avalon, Matriuska, Elastica Films) d'Álvaro Gago; Dispararon al pianista (They Shot the Piano Player AIE, Fernando Trueba PC, Les Films d'Ici Méditerranée, Animanostra, Submarine Sublime, Gao Shan Pictures, Julian Piker & Fermin, ARTE) de Fernando Trueba i Javier Mariscal; Mòmies (Moomios Movie AIE, 4 Cats Pictures, Anangu Grup SLU) de Juan jesús García Galocha "Galo"; Hanna i els monstres (Mr Miyagi Films, Doce Entertainmetn, Fabrique Fantastique) de Lorena Ares; Una vida no tan simple (A Contracorriente Films, Lamia Producciones Audiovisuales, Klingsor Films AIE) de Félix Viscarret; Paris 70 (Vivir para ver, Cream Cluster Content) de Dani Feixas; Mentre siguis tu (Sin Rodeos Films, Nakamura Films, Televisió de Catalunya) de Claudia Pinto; La imatge permanent(Fasten Films, Le Bureau, Materia Cinema) de Laura Ferrés; La ermita (Filmax, Bixagu Entertainment) de Carlota Pereda; La paradoja de Antares(Onírikal Studios) de Luis Tinojo; BLOW! (Distinto Films, El Kinògraf, Dos Soles) de Neus Ballús i El bus(Inicia Films, About a Bicycle) de Sandra Reina.

La gran quantitat de nominacions als Goya certifica el bon moment del cinema català, especialment perquè les produccions nominades n'acumulen en les categories de millor pel·lícula, millor pel·lícula documental - amb Mentre siguis tu, de Claudia Pinto- i millor pel·lícula d'animació - per a Dispararon al pianista, de Fernando Trueba i Javier Mariscal i Mòmies, de Juan Jesús García Calocha , així com en les categories artístiques —en què destaquen quatre nominacions a la millor actriu protagonista per a Patricia López Arnaiz per 20.000 espècies d'abelles, Carolina Yuste pel film Saben aquell, Laia Costa per Un amor, i María Vázquez per la pel·lícula Matria—. Al seu torn, en les categories de millor actor protagonista i dels intèrprets revelació i de repartiment el cinema català obté onze nominacions més. També hi ha moltes nominacions tècniques, amb diferents films nominats a la millor direcció artística, direcció de fotografia i per a millor muntatge així com en les categories de millor maquillatge, millor disseny de vestuari i millor so. Finalment, cal destacar també les nominacions a millor guió original -amb quatre produccions catalanes aspirants- i a millor guió adaptat també amb quatre.

L'audiovisual és un dels eixos del Departament de Cultura per aquesta legislatura. És prioritari impulsar-lo com a sector estratègic que crea imaginari, descriu paisatges, maneres de fer, crea referents, transmet la llengua i genera conversa i dinamitza l'economia. El 2023 el Departament de Cultura ha dedicat més de 50 milions al sector audiovisual. És la xifra més alta posada al servei de les empreses i els professionals de l'audiovisual en els darrers anys. Les línies de subvenció que gestiona l'ICEC cobreixen tota la cadena de valor de l'audiovisual, amb partides destinades, per exemple, al desenvolupament i a la coproducció. Aquest suport ha ajudat a visibilitzar i consolidar alguns dels valors pels quals destaca l'audiovisual català: el talent dels professionals, l'existència de centres de formació reconeguts internacionalment, el treball i compromís d'una indústria audiovisual potent, que beu d'una llarga tradició i que genera una enorme varietat de produccions, i la riquesa d'un nombre amplíssim de festivals que situen el país al mapa internacional.

La cerimònia de lliurament del Premis Goya té lloc aquest dissabte, 10 de febrer, a Valladolid.

Consulteu totes les nominacions de produccions catalanes i les seves categories

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15175 {"title":"22 produccions catalanes nominades als Premis Goya 2024","published_date":"2024-02-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/09\/14\/08\/79d19f21-db4c-48ed-98ed-46caa3342541.JPG","id":"15175"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-09/15175-22-produccions-catalanes-nominades-als-premis-goya-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.