La Taula Agrària acorda un cinquè paquet d'ajuts directes del Govern al sector de l'olivera de 7 milions d'euros per pal·liar els efectes de la sequera

"El Govern posa 168 milions d'euros en ajuts a disposició del primer sector. La proporció d'ajut que ha fet aquest Govern és inigualable en tot el nostre entorn. No hi ha ningú que hagi fet el que ha fet aquest Govern. I com ho ha fet, de la mà del sector primari, amb consens i diàleg a través de la Taula Agrària", ha manifestat el conseller

Imagen del artículo La Taula Agrària acorda un cinquè paquet d'ajuts directes del Govern al sector de l'olivera de 7 milions d'euros per pal·liar els efectes de la sequera

El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort Subiranas, ha anunciat avui un cinquè paquet d'ajuts directes de 7 milions d'euros al sector de l'olivera, per pal·liar els efectes de la sequera que està patint Catalunya. Aquest cinquè paquet suposa que els ajuts que ha destinat el Govern de la Generalitat de Catalunya al sector primari durant el darrer any hagi estat de 168 milions d'euros.

El conseller ha informat que l'acord amb el sector s'ha tancat amb un ajut de 170 €/ha en oliveres de secà a tot Catalunya i de 240 €/ha per a les oliveres en regadiu de les comunitats de regants de Riudecanyes, Margalef i Guiamets.

La superfície màxima auxiliable serà de 70 ha pels professionals i de 15 ha pels no professionals i la superfície mínima auxiliable serà de 1 ha pels professionals i de 5 ha pels no professionals.

"El Govern posa 168 milions d'euros en ajuts a disposició del primer sector. La proporció d'ajut que ha fet aquest Govern és inigualable en tot el nostre entorn. No hi ha ningú que hagi fet el que ha fet aquest Govern. I com ho ha fet, de la mà del sector primari, amb consens i diàleg a través de la Taula Agrària", ha manifestat el conseller Mascort.

El sector agrari de Catalunya ja ha cobrat aproximadament uns 67 milions d'euros d'aquest ajuts que s'han anat concretant durant els darrers mesos, i 87 més ja estan en tramitació.

Seguiment i suport

El Govern ha treballat conjuntament amb les agrupacions agràries tots els paquets d'aquests ajuts per ajudar el sector a minimitzar l'impacte econòmic que ha suposat la manca d'aigua durant aquesta campanya a causa de la sequera. Des del Departament d'Acció Climàtica, s'ha fet un seguiment setmanal mitjançant una xarxa formada per les oficines comarcals i els serveis territorials del Departament, amb l'objectiu de conèixer les afectacions que ha anat provocant la sequera sobre el sector agrari de Catalunya.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15170 {"title":"La Taula Agrària acorda un cinquè paquet d'ajuts directes del Govern al sector de l'olivera de 7 milions d'euros per pal·liar els efectes de la sequera","published_date":"2024-02-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/09\/11\/16\/18e1e6ef-3225-40b7-9560-e2a9526fff18.jpg","id":"15170"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-09/15170-taula-agraria-acorda-cinque-paquet-ajuts-directes-govern-sector-olivera-7-milions-euros-pal-liar-efectes-sequera https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.