Estudiants de les universitats de Catalunya participen a Brussel·les en una jornada sobre oportunitats de feina a les institucions europees

El Departament de Recerca i Universitats coordina el programa Ambaixadors UNICAT des de l'any 2017 a través del Consell Interuniversitari de Catalunya L'estada a Brussel·les per fer difusió de les oportunitats laborals a les institucions europees compta amb el suport de la Delegació del Govern a la Unió Europea

Imagen del artículo Estudiants de les universitats de Catalunya participen a Brussel·les en una jornada sobre oportunitats de feina a les institucions europees

Una representació d'estudiants de les universitats de Catalunya han participat aquesta setmana a Brussel·les a la cinquena Jornada sobre oportunitats de feina i pràctiques a les institucions europees en el marc del programa Ambaixadors UNICAT. El Departament de Recerca i Universitats, mitjançant el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), ha coordinat aquesta estada a la capital europea del 6 al 8 de febrer que ha comptat amb el suport i la col·laboració de la Delegació del Govern de la Generalitat a la Unió Europea.

Els ambaixadors i ambaixadores UNICAT provenen de diferents àmbits acadèmics i responen a diferents perfils, però tenen en comú l'interès en les relacions internacionals. Les jornades formatives tenen com a finalitat que els ambaixadors i ambaixadores facin difusió entre la comunitat d'estudiants de les universitats a les quals pertanyen de les oportunitats laborals que ofereix Europa per a la carrera professional.

La comitiva ha estat integrada per onze dels dotze ambaixadors i ambaixadores de les universitats catalanes:

·Mario Jalón Fernández (Universitat de Barcelona)

·Vanessa Caiza Chavez (Universitat Autònoma de Barcelona)

·Jan Rosell Cava (Universitat Politècnica de Catalunya)

·Marina Grau Llaurador (Universitat Pompeu Fabra)

·Carla García Castellsaguer (Universitat Ramon Llull)

·Mirana Gerges Ayad (Universitat de Lleida)

·Mariona Muns Riera (Universitat de Girona)

·Alícia Gual Miró (Universitat Rovira i Virgili)

·Mònica Santos Domenech (Universitat Oberta de Catalunya)

·Paula Carbonell Godayol (Universitat de Vic-Central de Catalunya)

·Maria Torrabadella Vila (Universitat Internacional de Catalunya)

·Júlia Bagués Busuldo (Universitat Abat Oliba)

Els ambaixadors i ambaixadores també han estat acompanyats per la secretària general del CIC, Laura Román Martín, pel vicerector de Política d'Internacionalització de la Universitat de Barcelona, Raúl Ramos Lobo, i per membres de l'equip tècnic del Consell Interuniversitari de Catalunya.

En el transcurs de la visita, la secretària general del CIC, Laura Román, ha posat en valor "la rellevància d'apropar les institucions de la Unió Europea a l'estudiantat de les nostres universitats per aprofitar les oportunitats laborals i de pràctiques que aquestes ofereixen". Així mateix, ha destacat "la col·laboració amb la delegació del Govern davant de la Unió europea és una peça clau en l'èxit d'aquest programa".

Al llarg d'aquests dos dies els estudiants han visitat diverses institucions europees com el Consell de la Unió Europea, el Comitè de les Regions i el Parlament Europeu i han participat en sessions informatives sobre la carrera professional als diferents òrgans de la UE i els procediments de selecció de personal.

El projecte Ambaixadors i Ambaixadores UNICAT va néixer l'any 2017 amb el propòsit de reforçar l'EU Career Student Ambassador i exercir d'enllaç amb els estudiants i titulats universitaris interessats en iniciar una carrera professional en l'àmbit europeu.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15168 {"title":"Estudiants de les universitats de Catalunya participen a Brussel·les en una jornada sobre oportunitats de feina a les institucions europees","published_date":"2024-02-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/09\/12\/51\/de007e28-2d0b-4905-985d-700e5a2f0aa2.JPG","id":"15168"} catalunya Joaquim Nadal Farreras,Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-09/15168-estudiants-universitats-catalunya-participen-brussel-les-jornada-oportunitats-feina-institucions-europees https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.