Coneixes el servei de consultoria de l'APDCAT?

Imagen del artículo Coneixes el servei de consultoria de l'APDCAT?

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) treballa per donar resposta a les necessitats que sorgeixen a les entitats del seu àmbit d'actuació, per garantir que la normativa de protecció de dades s'aplica correctament des de la prevenció, en la línia del que recull al seu Pla estratègic. En aquest sentit, disposa d'un servei de consultoria obert a les entitats del seu àmbit competencial.

En què consisteix? Es tracta d'un servei personalitzat, proper i àgil, que acompanya les entitats que volen adequar la seva actuació a la normativa de protecció de dades. Així, l'APDCAT els dona suport i assessorament per impulsar els diferents projectes o assumptes que tenen impacte en l'àmbit de protecció de dades. Aquest servei valora les diferents opcions que pot plantejar cada projecte i ofereix la millor solució per a cada consulta, a partir de la pròpia experiència i dels criteris adoptats per l'APDCAT.

Per exemple:

  • Es vol crear un nou servei i cal integrar el compliment de la normativa de protecció de dades des del primer moment.
  • Es vol utilitzar una eina que incorpora un sistema d'intel·ligència artificial.
  • Cal fer un formulari per recollir dades personals i sorgeixen dubtes sobre el contingut de la clàusula del dret d'informació.
  • Cal redactar un acord d'encarregat de tractament que compleixi amb la normativa de protecció de dades.
  • Cal determinar el rol que assumeix una entitat, responsable o encarregada del tractament.
  • Cal redactar un acord de corresponsabilitat del tractament.
  • Cal dissenyar un codi de conducta per regular l'aplicació de la protecció de dades en un sector concret, però no està clar per on s'ha de començar.

Si la consulta és complexa o requereix una anàlisi jurídica concreta, el servei de consultoria pot aconsellar a l'entitat que plantegi una consulta formal, a través de la seu electrònica de l'APDCAT, i assessorar-la en aquest plantejament.

Qui s'hi pot adreçar?  Les entitats incloses en l'àmbit d'actuació de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades i les persones delegades de protecció de dades d'aquestes entitats.

Com s'hi accedeix?  Cal trucar directament a l'Autoritat i demanar pel servei de consultoria a entitats o enviar un correu electrònic que especifiqui la petició.

D'aquesta manera, l'APDCAT vol facilitar la tasca d'aplicar correctament la norma de protecció de dades a les entitats, amb proximitat i mitjançant un canal directe i accessible.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15150 {"title":"Coneixes el servei de consultoria de l'APDCAT?","published_date":"2024-02-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/apdcat.gencat.cat\/web\/.content\/04-actualitat\/noticies\/imatges\/ServeiConsultoriab.jpg_1618709004.jpg","id":"15150"} catalunya Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-08/15150-coneixes-servei-consultoria-apdcat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.