El CAP Onze de Setembre de Lleida, protagonista avui de la nova sèrie de TV3 'Històries de la Primària'

Professionals i pacients participen al quart capítol, Els vincles, que mostra com l'atenció primària és l'espai on els ciutadans se senten confiats per exposar el seu malestar emocionalL'ansietat, l'insomni o la tristesa són afeccions cada cop més freqüents entre la societat actual

Imagen del artículo El CAP Onze de Setembre de Lleida, protagonista avui de la nova sèrie de TV3 'Històries de la Primària'


Professionals i pacients del Centre d'Atenció Primària (CAP) Onze de Setembre de Lleida seran alguns dels protagonistes del quart capítol de la docusèrie Històries de la Primària, que s'emetrà aquest dijous 8 de febrer a les 22.45h a TV3 i a la plataforma 3Cat.

Aquesta quarta entrega, que porta per títol Els vincles, retrata com l'ansietat, l'insomni o la tristesa són afeccions cada cop més freqüents i com l'atenció primària és l'espai on surt tot aquest malestar emocional. En aquest entorn els professionals adverteixen que existeix un excés de medicació en la societat i que els joves són un dels col·lectius als qui afecta de manera preocupant aquesta mala salut mental. A banda del CAP Onze de Setembre, hi participen professionals i pacients dels CAP Can Bou, de Castelldefels, Larrard i Bèsos de Barcelona i el consultori local de Balsareny.

Per Laura Gascó, referent de benestar emocional del CAP Onze de Setembre i una de les protagonistes del capítol d'avui, la docusèrie és una proposta molt oportuna perquè "per una banda permet parlar de tota la feina que es fa a l'atenció primària, però per l'altra també és una eina per donar visibilitat a totes aquestes noves figures que ens hi hem incorporat recentment com, en el meu cas, els referents de benestar emocional".

Així mateix, recorda el rodatge amb molt afecte ja que "tot l'equip que va venir ens ho va posar molt fàcil, ens va fer sentir molt còmodes, i això va fer que ens ho passéssim molt bé".

Històries de la Primària està concebuda en format documental i d'entreteniment que mostra des de dins l'assistència primària a Catalunya. Compta amb la participació d'una cinquantena de professionals de tot el territori i aposta per una narració protagonitzada per les veus dels pacients.

La docusèrie mostra casos reals i reflecteix en primera persona la intesa tasca que du a terme l'atenció primària en benefici de la salut de la població. Al mateix temps, posa en valor la seva aportació com a eix vertebrador del sistema sanitari català i demostra com es pot convertir en un radar força acurat de l'estat de salut físic i mental de la població. Tot plegat s'ha aconseguit perquè la sèrie ha tingut accés a moments de molta complicitat i confiança entre els professionals i els seus pacients.

Es tracta d'una producció de 3Cat amb la col·laboració d'Incís Films i el suport del Departament de Salut, que es va estrenar el passat 18 de gener. En total es projectaran sis capítols d'entre 40 i 45 minuts de durada, rodats en 15 CAP diferents de Catalunya i alguns domicilis. Al primer i tercer capítol hi van aparèixer professionals, pacients i domicilis de l'ABS Sobirà.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15146 {"title":"El CAP Onze de Setembre de Lleida, protagonista avui de la nova sèrie de TV3 'Històries de la Primària'","published_date":"2024-02-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/08\/11\/11\/3d62dcd4-12f7-4583-9aab-2d98cd49f03e.jpeg","id":"15146"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-08/15146-cap-onze-setembre-lleida-protagonista-nova-serie-tv3-histories-primaria https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.