Ja es poden presentar candidatures a la segona edició dels Premis Generalitat Girona

Jordi Grau, Carme Casadevall, Isaac Padrós, i Dolors Carreras, s'incorporen a formar part del jurat dels premis, que tornarà a estar presidit per Maria Bouabdellah.Des d'avui, 6 de febrer, fins dimarts 5 de març, es poden presentar candidatures a través del portal web tramits.gencat.cat o de l'Oficina d'Atenció Ciutadana a Girona.Laia Cañigueral: "Animem a tothom a presentar-s'hi, volem que els Premis Generalitat Girona siguin un reflex del talent de les comarques gironines".

Imagen del artículo Ja es poden presentar candidatures a la segona edició dels Premis Generalitat Girona

Avui, 6 de febrer, s'ha obert el termini de presentació de candidatures a la segona edició dels Premis Generalitat Girona, que s'allargarà fins dimarts 5 de març.

Enguany el jurat continua essent presidit per la periodista Maria Bouabdellah i compta amb les incorporacions de Jordi Grau; Carme Casadevall; Isaac Padrós i Dolors Carreras, que se sumen a Joaquim Salvi; Mariàngela Vilallonga; Lluïsa Ferrer; Joan Tibau; i Albert Bou, que ja van formar-ne part en la primera edició.

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha agraït als membres del jurat el seu compromís amb els premis i amb la vegueria de Girona "vull agrair a totes les persones que conformen el jurat dels Premis Generalitat Girona que hagin acceptat la proposta de participar-hi i involucrar-se de manera directa en visibilitzar els projectes i les persones que impulsen les comarques gironines".

La delegada del Govern ha explicat que la primera edició dels Premis va tenir una gran rebuda per part de la ciutadania "l'any passat vam rebre moltes candidatures i de perfils molt diversos, i això ens va permetre conèixer projectes i persones rellevants, amb expertesa, que treballen amb esforç i dedicació, que emprenen, que innoven, i que col·laboren a fer que les comarques gironines siguin territori d'excel·lència en molts àmbits".

En aquest sentit, la delegada del Govern ha desitjat que "enguany continuï aquesta tendència positiva i tornem a rebre moltes candidatures" i ha recordat que els projectes o les persones que s'hi van presentar l'any passat hi poden tornar a optar, sempre que tornin a presentar la sol·licitud. "Animem a tothom a presentar-s'hi, volem que els Premis Generalitat Girona siguin un reflex del talent de les comarques gironines i ajudin a crear referents", ha reblat.

Els Premis Generalitat Girona van néixer l'any passat amb la voluntat de reconèixer a persones, físiques o jurídiques, que bé des del seu àmbit professional, bé des de la seva implicació en el teixit associatiu cívic, cultural o esportiu han destacat pel seu esforç i objectius assolits i han contribuït a millorar les comarques gironines. Les candidatures es poden presentar en nom propi o bé a proposta de tercers.

En la primera edició, Cristóbal Colón, fundador de la Fageda, va guanyar el Premi Josep Irla Bosch al gironí o gironina de l'any; Mariona Serra, fundadora i directora de GoodGut, va rebre el Premi Isabel Vila Pujol a la iniciativa empresarial que destaca per fomentar una economia innovadora, verda i de responsabilitat social a la demarcació de Girona; i l'Associació Valentes i Acompanyades es van emportar el Premi Aurora Bertrana Salazar al projecte social que fomenta l'equitat i la igualtat a la demarcació de Girona.

Els tràmits d'inscripció de candidatures es podran dur a terme a través del portal web tramits.gencat.cat, a l'adreça https://web.gencat.cat/ca/tramits/23092 o si es prefereix l'opció presencial també es podran adreçar les sol·licituds, acompanyades de la documentació necessària, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana a Girona (plaça de Pompeu Fabra, 1 de Girona).


Perfil dels membres del jurat

Dolors Carreras Fornells (Girona, 1961)

Especialista en les àrees fiscal i comptable, actualment ocupa el càrrec de gerent a Grup Gestió, una posició que ha mantingut durant gairebé quatre dècades. Sota la seva direcció, l'empresa ha crescut fins a tenir un equip de més de 80 professionals i 8 oficines repartides per les comarques gironines.

Carreras juga un paper actiu en el món empresarial de la vegueria de Girona, com a membre de la comissió executiva de Pimec Girona i de la comissió d'economia i fiscalitat de Pimec.


Carme Casadevall Ayats (Girona, 1993)

Lletrada especialitzada en víctimes de violència masclista i tècnica professional en Implementació de Plans d'Igualtat a l'empresa, exerceix com a advocada i assessora externa en matèria d'igualtat a Prevenció Laboral Gremi SLU.

És membre de la Junta de la FOEG com a responsable en igualtat i també pertany a la Comissió tècnica en violències masclistes i en el grup de treball de violències masclistes en l'àmbit laboral del Departament d'Igualtat i Feminismes de Girona.


Jordi Grau Ramió (Girona, 1957)

Periodista de professió, ha treballat a Hermes Comunicacions des del 1987, on ha estat director adjunt d'El Punt Avui, director d'El Punt Avui a les comarques gironines i d'El Punt Avui al Barcelonès Nord. També va ser el primer director d'El 9 Esportiu de Catalunya (2002-2003).

Va començar la seva carrera professional a Ràdio Girona (1974-1984) i al Diari de Girona (1981-1987). Ha col·laborat a TV3, Catalunya Ràdio, RAC 1, la SER, El Punt Avui TV, TVE i la Xarxa.

Actualment, col·labora a El Punt Avui i Girona FM. És el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i vicedegà del Col·legi.


Isaac Padrós Suárez (Barcelona, 1979)

Ambaixador de la Fundació Eurofirms per diversos estats membres de la UE, on desenvolupa una tasca sensibilitzadora per generar oportunitats, per la contractació de persones amb discapacitat a l'empresa privada, i cocreador de Multicapacitats, una entitat que lluita pels drets de les persones amb discapacitats.

Ha participat en la creació del Llibre Verd, "Ecoturisme Universal a Catalunya - Guia per a professionals i destinacions", una guia tècnica per a la creació d'experiències universals a Catalunya i ha estat nomenat ambaixador de la Xarxa DDGI2030 de la Diputació de Girona, pel seu compromís amb la sostenibilitat.


Maria Bouabdellah Shaimi (Banyoles, 2002)

Estudiant de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i presentadora del programa Ràndom al canal SX3. També va ser presentadora del programa Mood Z a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i membre del projecte Canal Malaia.


Joaquim Salvi Mas (Sant Feliu de Guíxols, 1969)

Enginyer i professor, va ser elegit rector de la Universitat de Girona el 2017, després d'haver estat el director de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona des del 2011 fins al 2017.

Salvi és llicenciat en informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya i doctor en Enginyeria Industrial per la Universitat de Girona. A més a més, és catedràtic d'Universitat del Departament d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors i Investigador del grup de recerca en Visió per Computador i Robòtica, VICOROB de la Universitat de Girona.


Mariàngela Vilallonga i Vives (Girona, 1952)

Presidenta de la Fundació Prudenci Bertrana, entitat que organitza cada any els Premis Literaris de Girona. Vilallonga és catedràtica emèrita de Filologia Llatina a la Universitat de Girona i va ser vicepresidenta segona de l'Institut d'Estudis Catalans. Des de la seva fundació dirigeix la Càtedra de Patrimoni Literari Anglada - Fages.

Entre març de 2019 i setembre de 2020 va ser consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


Lluïsa Ferrer Ramió (Camós, 1944)

Durant més de trenta anys va formar part de la Lliga Catalana d'Ajuda al malalt del càncer, fins fa poc com a presidenta i gerent de la Fundació Oncolliga Girona i Lliga catalana d'ajuda al malalt del càncer.

També és vicepresidenta primera de la Federació Catalana d'entitats contra el càncer (FECEC) i membre de la Federació Girona Voluntària.


Joan Tibau Font (Fortià, 1956)

Amb més de 40 anys d'experiència en recerca, innovació i formació en l'àmbit agroalimentari, actualment és delegat Institucional d'IRTA a Girona. Doctor en enginyeria agrònoma i genètica animal.

També és membre de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (IEC) i investigador emèrit de l'IRTA.


Albert Bou i Vilanova (Torroella de Montgrí, 1951)

Des del 2015 és president de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí.

Bou va ser alcalde de Torroella de Montgrí durant dotze anys, entre els anys 1979 i 1991. El 1986, en crear-se la filial espanyola de l'editorial italiana Panini, va incorporar-s'hi com a director administratiu.

Del 2004 al 2013 va ser president del Consell Social de la Universitat de Girona.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15113 {"title":"Ja es poden presentar candidatures a la segona edició dels Premis Generalitat Girona","published_date":"2024-02-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/06\/13\/11\/21b54fd6-4cea-4bc9-bbb4-2a0f4ffed05d.jpg","id":"15113"} catalunya Delegació a Girona,Laia Cañigueral i Olivé https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-06/15113-poden-presentar-candidatures-segona-edicio-premis-generalitat-girona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.