Imagen del artículo Nomenaments

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Departament de la Presidència

M. Teresa Andreu Massana, directora general d'Assumptes Contenciosos del Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya

Nascuda a Barcelona l'any 1961.

Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb postgraus en matèria Tributària i Financera (Col·legi Universitari Abat Oliba), Economia i Gestió de la Hisenda Autonòmica i Local (Universitat de Barcelona) i Valoracions Urbanístiques (Universitat Politècnica de Catalunya).

Va iniciar la seva carrera professional exercint d'advocada a l'Institut d'Especialitats Jurídiques. Posteriorment, i com a funcionària del cos superior d'Administració de la Generalitat, ha desenvolupat la seva activitat en diversos llocs, vinculada principalment a les assessories jurídiques dels Departaments de Governació i Interior, i d'Economia i Finances.

Així mateix, i en tant que membre del cos d'Advocacia de la Generalitat, ha prestat serveis a la Direcció General d'Assumptes Contenciosos des de l'any 2002 com a advocada del Grup de Responsabilitat Patrimonial i Expropiacions i com a cap del Grup d'Expropiacions, on exercit la representació i defensa de l'Administració de la Generalitat i dels seus organismes autònoms davant els Jutjats Contenciosos Administratius, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el Tribunal Suprem.

També ha dut a terme les funcions de Vocal del Jurat d'Expropiació de Catalunya, Secció Barcelona, durant els anys 2003-2005 i 2010-2013.

Des de l'any 2012 ha ocupat el lloc de Responsable de Suport i Relacions Contencioses, càrrec assimilat a subdirecció, i adscrit al director/a d'Assumptes Contenciosos, on, principalment, ha actuat com a òrgan de relació en matèria contenciosa amb els responsables de les unitats departamentals, dels organismes autònoms, de les entitats de dret públic i de les empreses públiques que en depenen, així com amb els òrgans jurisdiccionals i els col·legis professionals. Així mateix, ha elaborat, conjuntament amb les unitats afectades, propostes de directrius i criteris de coordinació en les tasques contencioses, i ha avaluat les causes i els resultats de la conflictivitat judicial.

Ha col·laborat en diverses publicacions, entre elles El delito fiscal (Ed. Bosch) i La prueba civil a debate judicial (Ed. Wolters Kluwer). Ha exercit la docència en Dret a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i a la Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra i Universitat Internacional de Catalunya.

Rosa Maria Díaz Petit, directora general de Drets i Assumptes Constitucionals del Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya

Nascuda a Badalona l'any 1964.

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (1987), compta amb el Mestratge en Dret de Catalunya, coorganitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (1992-1993). Entre altres formacions, ha fet el Curs de Drets Humans (Institut de Drets Humans de Catalunya), en el marc del qual va obtenir una beca d'estada al Consell d'Europa, i el Curs sobre la Unió Europea, organitzat anualment pel CEI International Affairs.

Membre del cos d'Advocacia de la Generalitat de Catalunya i funcionària del cos superior d'Administració de la Generalitat, ha desenvolupat la seva activitat professional íntegrament al Gabinet Jurídic de la Generalitat, en el qual ha desplegat les funcions pròpies de cadascuna de les seves unitats directives: Direcció General d'Assumptes Contenciosos, Direcció General de Drets i Assumptes Constitucionals i Direcció General de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica, de la qual ha estat subdirectora des de 2011 i on s'ha especialitzat en l'elaboració de disposicions normatives.

En la seva etapa a la Direcció General de Drets i Assumptes Constitucionals, en què va exercir la representació i defensa del Govern de la Generalitat davant el Tribunal Constitucional i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, va participar en la defensa de l'Estatut d'Autonomia de 2006 i de nombroses disposicions legals i reglamentàries catalanes.

Ha publicat articles i ressenyes en diferents revistes jurídiques i ha participat com a ponent en diverses jornades, seminaris i cursos. És coautora del llibre Casos pràctics de procediment administratiu i procés contenciós administratiu (Ed. Tecnos) i ha presidit el tribunal qualificador dels dos darrers processos selectius ordinaris per a l'accés al cos d'advocacia de la Generalitat.

Des de 2013 és professora-col·laboradora del Màster d'Advocacia que imparteix la Universitat Oberta de Catalunya.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15111 {"title":"Nomenaments","published_date":"2024-02-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/06\/12\/33\/a9e18040-d27f-4a1f-994b-85ee2c6961ec.jpg","id":"15111"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-06/15111-nomenaments https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.