El Govern incorpora la comunicació clara en la relació amb la ciutadania

Imagen del artículo El Govern incorpora la comunicació clara en la relació amb la ciutadania

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

S'introdueix la figura d'un referent de llenguatge planer per a cada departament L'acord suposa un nou impuls de la comunicació clara a la Generalitat i el seu sector públic

El Govern fa un pas més en l'aplicació de la comunicació clara a l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic i aprova un seguit de mesures amb l'objectiu de millorar la comunicació amb la ciutadania i fer-la més comprensible i entenedora.

En aquest sentit, el Govern acorda impulsar la incorporació de la comunicació clara en tots els continguts o documents administratius adreçats a la ciutadania que emeti l'Administració de la Generalitat o el seu sector públic. Amb aquest objectiu, ha establert la Guia de la comunicació clara de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (https://gen.cat/comunicacioclara) com a document de suport per a les persones empleades públiques que elaboren continguts adreçats a la ciutadania de qualsevol naturalesa.

Així mateix, aprova el model de governança de comunicació clara a la Generalitat, amb diferents elements organitzatius, entre els quals hi haurà un Comitè director, presidit per la persona titular de la Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana; un grup de treball multidisciplinari, integrat per representants de cada departament; i un referent de llenguatge planer per a cada departament.

Entre les funcions d'aquests òrgans hi haurà la d'establir les línies de treball, aprovar criteris i actuacions en l'àmbit de la comunicació clara i impulsar el pla de formació, així com promoure la sensibilització i la formació del personal en l'ús de la comunicació clara.

En els últims anys, el Govern de la Generalitat ha portat a terme diverses actuacions en l'àmbit de la comunicació clara, com ara la incorporació en el Decret 76/2020, de 4 d'agost, d'administració digital, de la comunicació clara com a principi d'actuació i el criteri de l'ús d'un llenguatge planer i comprensible entre els criteris per al disseny dels serveis digitals.

Alhora, el model d'atenció ciutadana de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i del seu sector públic, establert per l'Acord GOV/146/2023, d'11 de juliol, porta associats molts reptes, un dels quals és el de la millora de la comunicació amb la ciutadania.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15108 {"title":"El Govern incorpora la comunicació clara en la relació amb la ciutadania","published_date":"2024-02-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/06\/12\/47\/2b4cc05f-2baf-4bac-9d7d-df676a3a1fa5.jpg","id":"15108"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-06/15108-govern-incorpora-comunicacio-clara-relacio-ciutadania https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.