Serret, des de Tunísia: "Som aquí per explicar la gestió del Govern contra la sequera, però sobretot per combatre'n de futures"

La consellera ha viatjat avui a Tunísia per participar en el Fòrum Mediterrani de l'Aigua, una cita que ha reunit ministres i ambaixadors de diferents països mediterranisEl Govern hi ha estat convidat per explicar la gestió de la sequera a CatalunyaL'ocasió ha permès presentar la nova delegada Habiba El Mouali, que donarà un nou impuls a la Delegació del Govern al Nord d'Àfrica

Imagen del artículo Serret, des de Tunísia: Som aquí per explicar la gestió del Govern contra la sequera, però sobretot per combatre'n de futures


La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha participat avui a Tunísia en la cinquena edició del Fòrum Mediterrani de l'Aigua, una plataforma impulsada pel Consell Mundial de l'Aigua, l'Institut Mediterrani de l'Aigua i la Unió per la Mediterrània per intercanviar i consolidar coneixements i experiències en el sector de l'aigua a la Mediterrània. 

En una atenció als mitjans de comunicació prèvia a la intervenció al fòrum, la consellera Serret ha destacat que el Govern hi ha estat convidat per compartir, d'una banda, la bona pràctica de la gestió de la sequera que està fent a Catalunya i, de l'altra, per explicar les mesures de prevenció que planteja de cara a futures sequeres: "Afrontem la sequera amb visió de present, amb totes les accions concertades amb els diferents actors per donar sortida i assegurar el benestar i la prosperitat, però sobretot amb visió de futur. L'emergència climàtica que pateix l'àrea mediterrània ens hi obliga"

Serret ha afegit que és una oportunitat per continuar sumant aliances a la macroregió mediterrània, que pretén coordinar l'acció de governs i ciutats mediterrànies per fer front als efectes de l'emergència climàtica. "És un problema global que no hem d'afrontar sols, sinó en col·laboració amb tots els veïns de la riba mediterrània", ha dit la consellera. 

Durant la seva intervenció al fòrum, la consellera també ha subratllat que aquesta és una oportunitat per compartir bones pràctiques sobre l'optimització de l'ús de l'aigua a la Mediterrània, i ha posat èmfasi en la importància d'invertir en noves tecnologies de dessalinització i reutilització de l'aigua perquè tots els agents econòmics puguin adaptar-se al nou escenari. 

En la cloenda, Serret ha refermat el compromís del Govern amb la macroregió mediterrània, una iniciativa per fer front a reptes conjunts de la regió com l'emergència climàtica. "Impulsem la macroregió per assegurar l'adaptació i la resiliència davant del canvi climàtic", ha dit.

La consellera Serret ja va ser a Tunísia el juny de l'any passat per buscar aliances a la riba sud de la Mediterrània per al projecte de la macroregió, una aposta política que lidera la Generalitat de Catalunya i que, juntament amb altres governs mediterranis, ha de permetre avançar encara més en la lluita per fer front al canvi climàtic a la Mediterrània.  

A més, el novembre el Govern va organitzar al Palau de la Generalitat la Cimera per la Macroregió Mediterrània, una reunió d'alt nivell en què es va impulsar una declaració conjunta d'una seixantena de participants, inclosos 12 governs de 6 estats, organismes internacionals, entitats i representants de les institucions europees, que demanava a la Comissió Europea iniciar els tràmits per activar la proposta de creació de la macroregió i la definició del pla d'acció.  

Presentació de la nova delegada del Govern al Nord d'Àfrica

La consellera Serret també ha aprofitat el viatge a Tunísia per presentar formalment la nova delegada del Govern al Nord d'Àfrica, Habiba El Mouali Benomar. El Govern la va nomenar el passat 23 de gener per un mandat de quatre anys, després d'haver superat un concurs convocat pel Departament d'Acció Exterior i Unió Europea.

Amb seu a Tunis, la Delegació del Govern al Nord d'Àfrica té un paper fonamental en l'estratègia mediterrània del Govern. Per això, el mes de juny es va aprovar ampliar-ne l'àmbit d'actuació i actualment la delegació cobreix tota la riba sud del Mediterrani: Tunísia, el Marroc, Algèria, Líbia i Egipte.

En l'enllaç següent us podreu descarregar les declaracions de la consellera en català, la seva intervenció en francès i les imatges de recurs: https://we.tl/t-0tnaid2Maf

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15104 {"title":"Serret, des de Tunísia: \"Som aquí per explicar la gestió del Govern contra la sequera, però sobretot per combatre'n de futures\"","published_date":"2024-02-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/05\/18\/55\/71f69ab6-dcd0-47cc-b097-8071a87e7013.jpg","id":"15104"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-05/15104-serret-des-tunisia-aqui-explicar-gestio-govern-sequera-sobretot-combatre-futures https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.