Esportcat renova el suport al Massi Baix Ter Women's Team per continuar generant ciclistes referents i projectant el potencial de l'esport femení català

Imagen del artículo Esportcat renova el suport al Massi Baix Ter Women's Team per continuar generant ciclistes referents i projectant el potencial de l'esport femení català

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'equip s'ha renovat completament i reuneix gran part del talent ciclista català per disputar una trentena de proves estatals i internacionals aquesta temporada

La representant territorial de l'Esport a Girona, Anna Julià, ha participat avui, a l'Hotel Terraverda-Golf Empordà de Gualta (Baix Empordà), en la presentació del renovat Massi Baix Ter Women's per a la temporada 2024. El conjunt, amb la meitat de corredores catalanes, rebrà novament el suport d'Esportcat, en el marc de l'aposta per projectar l'esport femení, per disputar una trentena de curses estatals i internacionals durant el curs.

El Massi Baix Ter Women's Team, el primer equip femení del Club Ciclista Baix Ter, de Torroella de Montgrí (Girona), presenta enguany moltes cares noves i es prepara per començar la que serà la seva 11a temporada consecutiva competint.

Durant l'acte, Anna Julià ha assegurat que "el Govern continua donant suport al Massi Baix Ter Women's Team perquè segueixi fent passos endavant cap al professionalisme en l'elit del ciclisme femení internacional". Així mateix, ha destacat que l'equip s'ha renovat amb figures destacades, "incorporant molt talent català jove", unes ciclistes que "han de ser el relleu i s'han de convertir en referents en un esport encara massa masculinitzat i que necessita donar visibilitat a les dones que el practiquen".

La representant territorial ha subratllat que "aquesta és la legislatura de l'esport femení i Esportcat-Generalitat de Catalunya demostra amb l'acompanyament al Massi Baix Ter que treballa per canviar mirades, avançar en la igualtat d'oportunitats en l'esport i projectar al món el potencial de l'esport femení català". En aquesta línia, ha recordat que l'executiu català ha "multiplicat per 8 el suport als clubs i arribem als 6 milions d'euros, bona part dels quals es destinen a equips femenins. També augmentarem la dotació de la subvenció d'impacte dirigida a les entitats".

Enguany, el conjunt gironí reuneix gran part del talent ciclista català (5 catalanes de 10 integrants). La cambrilenca Íngriz Ruiz és l'única ciclista que continua respecte a l'any passat en un equip amb moltes cares noves i que es marca com a objectius convertir-se en un dels millors del panorama estatal, oferir una bona imatge a les curses internacionals i reivindicar-se per tornar el més aviat possible a la categoria UCI.

Per la seva banda, Sergi Güell, president del Club Ciclista Baix Ter, ha assegurat que "tenim un equip més jove i alhora més català que mai, hem reunit gran part del talent de casa nostra. Això ens fa ser més forts i ens permet lluitar per grans objectius, com ara la Copa d'Espanya. Al mateix temps, estarem presents a gran part de les curses internacionals del sud d'Europa. Lluitarem per estar entre els millors equips espanyols, fins i tot per davant de conjunts UCI. Aquest any hem fitxat més bé que mai". Sergi Güell considera que "el que busquem és reivindicar-nos per tornar el més aviat possible on mereixem estar. Tenim qualitat suficient per competir en una categoria superior i volem guanyar-nos el crèdit per ser-hi l'any vinent".

Finalment, Íngriz Ruiz, vigent campiona de Catalunya de ciclisme en ruta, ha expressat que "és la nostra responsabilitat, com a ciclistes, ser referents dels valors esportius i dels valors que com a dones aportem per fer créixer l'esport. I és un plaer fer-ho amb el suport d'un projecte il·lusionant com el del Massi Baix Ter". Seguidament, Georgina Agell, ciclista de la base (l'estructura Baix Ter Women's Academy) ha elogiat el bon treball que el club fa en categories inferiors.

Una plantilla renovada i rejovenida

L'equip, més jove respecte a l'any passat, ha fet 9 fitxatges i, a diferència dels últims anys, només compta amb una estrangera. Les cares noves per aquest curs són Susana Pérez, Natalia Ovejero, Ainara Albert, Gloria Rodríguez i la noruega Amalie Lutro, així com les catalanes Laia Bosch, Mireia Trias, Marta Romance i Júlia Mir, algunes de les quals provenen d'equips World Tour, la màxima categoria del ciclisme internacional.

El primer equip femení del Club Ciclista Baix Ter està dirigit per Toni Miguel i Àngel González i iniciarà la present temporada participant a la Setmana Ciclista-Volta Femenina de la Comunitat Valenciana (categoria 2.0 Pro), que tindrà lloc entre el 15 i el 18 de febrer. Fins a la tardor, l'equip correrà a diferents curses d'arreu de l'Estat i també ho farà a altres països europeus com ara França, Itàlia i Portugal. Corredores i membres del cos tècnic s'han reunit aquesta setmana a l'Hotel Terraverda-Golf Empordà de Gualta per dur-hi a terme els entrenaments de pretemporada.

En la presentació, també hi han estat presents la diputada de la Diputació de Girona, Vanessa Peiró; l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15085 {"title":"Esportcat renova el suport al Massi Baix Ter Women's Team per continuar generant ciclistes referents i projectant el potencial de l'esport femení català","published_date":"2024-02-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/69365-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"15085"} catalunya Anna Caula i Paretas,Esport https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-02/15085-esportcat-renova-suport-massi-baix-ter-women-team-continuar-generant-ciclistes-referents-projectant-potencial-esport-femeni-catala https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.